Backstage24.gr
Γεύσεις

Κοτόπουλο πανέ με κρακεράκια και πατάτες στο φούρνο

Υλικά:

  • 1 κιλό στήθη κοτόπουλου
  • 150 γρ. κρακεράκια
  • 75 γρ. τριμμένο τυρί (γραβιέρα)
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ρίγανη
  • 50 γρ. μουστάρδα
  • 25 γρ. νερό
  • αλάτι
  • πάπρικα
  • κάρυ
  • 3 μεγάλες πατάτες
  • 1 ντομάτα

Εκτέλεση:

1) Αλέστε τα κρακεράκια στο μπλέντερ. Ανακατέψτε τα σε ένα πιάτο με τη ρίγανη και το τριμμένο τυρί.

2) Σε ένα άλλο πιάτο ανακατέψτε το λάδι, τη μουστάρδα και το νερό.

3) Πλύντε τα στήθη και πασπαλίστε τα στήθη και από τις δύο πλευρές με τα μπαχαρικά.

4) Περάστε τα στήθη από το μίγμα με το λάδι και μετά από το μίγμα με τα κρακεράκια. Τοποθετήστε τα σε λαδωμένο ταψί φούρνου.

5) Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου.

6) Καθαρίστε και κόψτε τις πατάτες σαν να ήταν να τις κάνετε τηγανητές.

7) Προσθέστε τις πατάτες στο ταψί και αλατίστε τες καλά. Αν θέλετε μπορείτε και σε αυτές να βάλετε από τα μπαχαρικά.

8) Κόψτε την ντομάτα σε μικρά κομματάκια και απλώστε τα σε όλο το ταψί.

9) Βάλτε το ταψί στο φούρνο για να ψήσετε τα στήθη. Ψήστε τα μέχρι να πάρουν ροδοκόκκινο χρώμα.

Ελπίζω να σας αρέσουν!

Related posts

Κέικ με αχλάδι

editor

Κοτόπουλο με δεντρολίβανο και φέτα

Γιάννης Μαυρίδης

Μοσχαρίσια σουβλάκια με πικάντικη μαρινάδα

editor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live