Backstage24.gr
Γεύσεις

Κοτόπουλο παρμεζάνα

Νόστιμη, οικονομική και απολαυστική συνταγή!

Υλικά:

  • 4 κομμάτια κοτόπουλου(στήθος), χωρίς κόκαλα και πέτσα
  • 3/4 φλ. φρυγανιά, τριμμένη
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1/4 κ.γ. πιπέρι
  • 1 αβγό, ελαφρώς χτυπημένο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 1/3 φλ. σάλτσα σπαγγέτι
  • 115 γρ μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 3 κ.γ. παρμεζάνα, τριμμένη

Εκτέλεση:

Απλώνουμε ένα κομμάτι κοτόπουλου ανάμεσα σε δύο κομμάτια λαδόχαρτο και χρησιμοποιώντας ένα σφυρί ή πλάστη, χτυπάμε δυνατά το κομμάτι για να μειώσουμε το πάχος του. Κάνουμε το ίδιο με τα υπόλοιπα κομμάτια.

Σε ένα ρηχό μπολ, ανακατεύουμε τη τριμμένη φρυγανιά, το αλάτι και το πιπέρι.

Σε ένα άλλο ρηχό μπολ, προσθέτουμε το ελαφρώς χτυπημένο αβγό.

Βουτάμε κάθε κομμάτι κοτόπουλου στο αβγό και στη συνέχεια, στο μείγμα με τη τριμμένη φρυγανιά και αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ρίχνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα κοτόπουλα και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν. Εάν χρειαστεί, προσθέτουμε επιπλέον λάδι.

Αφαιρούμε από το τηγάνι και αφήνουμε στην άκρη.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C.

Ρίχνουμε 1 φλ. σάλτσας σπαγγέτι σε ένα ταψί, προσθέτουμε από πάνω τα κοτόπουλα και συμπληρώνουμε από πάνω την υπόλοιπη σάλτσα.

Πασπαλίζουμε με μοτσαρέλα και παρμεζάνα και ψήνουμε για 20 λεπτά.

Related posts

Η διατροφή του Κωνσταντίνου Καζάκου από την Taste and Diet

editor

Ταρτάκια σε φύλλο κρούστας με φέτα, λαχανικά και σαλάμι αέρος

supervisor

Κουτσομούρες… σαβόρο

Αναστάσης Δαφνής

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live