Η πιο γευστική κοτόσουπα!
Υλικά:
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι, λεπτοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο, λεπτοκομμένες
3 κ.σ. τζίντζερ, φρεσκοτριμμένο
900 γρ. ζωμός κοτόπουλου
2 μέτρια παστινάκι, καθαρισμένα και κομμένα
2 μέτρια καρότα, καθαρισμένα και κομμένα
2 κλωνάρια σέλερι, λεπτοκομμένα
1 μέτριο γογγύλι, καθαρισμένο και κομμένο
1/2 κ.γ. αλάτι
1 κιλό , ψημένο
1/2 φλ αρακά, κατεψυγμένο
4 πράσινα κρεμμυδάκια, κομμένα
Εκτέλεση:
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τζίντζερ και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 1-2 λεπτά.
Προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλου και μετά τα παστινάκι, τα καρότα, το σέλερι, το γογγύλι και 1/2 κ.γ. αλάτι.
Βράζουμε και μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, για 15-20 λεπτά
Στο μεταξύ, αφαιρούμε την πέτσα και τα κόκαλα από το κοτόπουλο.
Προσθέτουμε το κοτόπουλο, τον αρακά και τα κρεμμυδάκια στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά.
Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή