Backstage24.gr
Γεύσεις

Κούκις με ξηρούς καρπούς

Είναι πάρα πολύ εύκολα, νόστιμα και υγιεινά. Προσθέστε, αν θέλετε, σταφίδες, κράνμπερι ή goji berries.

Υλικά

125 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε κύβους
100 γρ. ζάχαρη
1 τεμ. αυγό
70 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
150 γρ. ρυζάλευρο (σε καταστήματα με υγιεινές και βιολογικές τροφές ή στα ράφια με έθνικ προϊόντα του σουπερμάρκετ – προσοχή, όχι το ρυζάλευρο που τρώνε τα μωρά)
150 γρ. ξηροί καρποί της αρεσκείας μας (π.χ. αμύγδαλα, φουντούκια)

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C. Απλώνουμε τους ξηρούς καρπούς σε ένα ταψάκι και τους ψήνουμε για 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Τους αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Στο μεταξύ χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αυγό συνεχίζοντας το χτύπημα για λίγο ακόμα. Έπειτα σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το γιαούρτι και το ρυζάλευρο ανακατεύοντας παράλληλα με μια κουτάλα. Στο τέλος ρίχνουμε και τους ξηρούς καρπούς.

Καλύπτουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα και αραδιάζουμε επάνω κουταλιές από το μείγμα, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 10-12 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.

Πηγή:steliosparliaros.gr

Related posts

Γεμιστές πατάτες με μπέικον και τυριά

supervisor

Καρυδόπιτα καλοκαιρινή

paraskevi.eustathiou

Κέικ με σουμάδα

paraskevi.eustathiou

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου