Κράκερ βρόμης

Δημοσιεύθηκε στις | Κατηγορία: Γεύσεις

Μέγεθος κειμένου: α+ α-

Κατάλληλα για πρωινό σνακ, χωρίς γλουτένη και ιδανικά για όσους κάνουν διατροφή!

Υλικά

• 225 γρ. βρόμη
• 1 κ.γ. γλυκάνισο ή παπαρουνόσπορο
• ½ κ.γ. αλάτι
• ¼ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
• 25 γρ. βούτυρο αγελάδινό
• 120 ml νερό
• 1 κ.γ. μαραθόσπορο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.

Στον κάδο του πολυμίξερ, ρίχνουμε τη βρόμη το αλάτι, και 1 κ.γ. μαραθόσπορο και χτυπάμε με τα μαχαίρια μέχρι να γίνει σκόνη.

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα γυάλινο μπολ και προσθέτουμε το νερό, το βούτυρο και το μπέικιν. Καλύπτουμε με μεμβράνη και ζεσταίνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων στα 700 watt για 1,5 λεπτό.

Αφαιρούμε από τον φούρνο, προσθέτουμε τον γλυκάνισο και ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να γίνει μία σφιχτή ζύμη και η βρώμη έχει απορροφηθεί ολόκληρη.

Ανοίγουμε τη ζύμη ανάμεσα σε 2 λαδόκολλες με τον πλάστη προσεχτικά σε πάχος 2-3 χιλ. και κόβουμε σε στρογγυλό σχήμα με ένα κουπάτ 7 εκ. διάμετρο.

Παίρνουμε ένα ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα και τοποθετούμε πάνω τα κρακεράκια και ψήνουμε για 20 λεπτά.

Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε παπαρουνόσπορο, την ώρα όμως που έχουμε βγάλει το μείγμα από τον φούρνο μικροκυμάτων. 

 

 

Πηγή: akispetretzikis

 

 

Όπου και αν βρίσκεσαι, ο,τι κι αν κάνεις, αποθήκευσε στην μνήμη του κινητού σου τους τηλεφωνικούς αριθμούς και το email του Backstage24.gr και στείλε μας την φωτογραφία, το βίντεο, το μήνυμά σου, την καταγγελία, τις παρατηρήσεις σου, για να δείξεις και να πεις αυτό που θέλεις.

Τηλ. 6978996046

Άλλοι τρόποι επικοινωνίας με το Backstage24.gr:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ! * Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας με ελληνικούς χαρακτήρες, πεζοκεφαλαία.

Το Backstage24.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Ωστόσο, οφείλει να διαγράφει σχόλια που το περιεχόμενό τους είναι απειλητικό, προσβλητικό, χυδαίο, βίαιο ή υβριστικό προς άλλους σχολιαστές ή την ίδια ομάδα του site.