Backstage24.gr
Γεύσεις

Κράκερ βρόμης

Κατάλληλα για πρωινό σνακ, χωρίς γλουτένη και ιδανικά για όσους κάνουν διατροφή!

Υλικά

• 225 γρ. βρόμη
• 1 κ.γ. γλυκάνισο ή παπαρουνόσπορο
• ½ κ.γ. αλάτι
• ¼ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
• 25 γρ. βούτυρο αγελάδινό
• 120 ml νερό
• 1 κ.γ. μαραθόσπορο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.

Στον κάδο του πολυμίξερ, ρίχνουμε τη βρόμη το αλάτι, και 1 κ.γ. μαραθόσπορο και χτυπάμε με τα μαχαίρια μέχρι να γίνει σκόνη.

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα γυάλινο μπολ και προσθέτουμε το νερό, το βούτυρο και το μπέικιν. Καλύπτουμε με μεμβράνη και ζεσταίνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων στα 700 watt για 1,5 λεπτό.

Αφαιρούμε από τον φούρνο, προσθέτουμε τον γλυκάνισο και ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να γίνει μία σφιχτή ζύμη και η βρώμη έχει απορροφηθεί ολόκληρη.

Ανοίγουμε τη ζύμη ανάμεσα σε 2 λαδόκολλες με τον πλάστη προσεχτικά σε πάχος 2-3 χιλ. και κόβουμε σε στρογγυλό σχήμα με ένα κουπάτ 7 εκ. διάμετρο.

Παίρνουμε ένα ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα και τοποθετούμε πάνω τα κρακεράκια και ψήνουμε για 20 λεπτά.

Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε παπαρουνόσπορο, την ώρα όμως που έχουμε βγάλει το μείγμα από τον φούρνο μικροκυμάτων. 

 

 

Πηγή: akispetretzikis

 

 

Related posts

Πεϊνιρλί με κιμά

paraskevi.eustathiou

Μάθε πως να φτιάξεις την θεϊκή τούρτα καπουτσίνο!

supervisor

Καροτόσουπα με τζίντζερ

supervisor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου