Backstage24.gr
Γεύσεις

Κρασάτο ψαρονέφρι με μανιτάρια

Μπορεί να απαιτεί λίγο περισσότερο χρόνο μαγειρέματος αλλά το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει.

Υλικά:

1/2 κιλό ψαρονέφρι ολόκληρο ή σε φιλέτα.

500γρ μανιτάρια σε φέτες

λίγο φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο

λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

λίγο αλάτι

1/2 φλ. ελαιόλαδο

1 μπουκάλι κόκκινο κρασί

 

Προετοιμασία:

Ξεπλένεται καλά το ψαρονέφρι με κρύο νερό και το ακουμπάτε σε ένα πλατό. Ταμπονάρετε με χαρτί να τραβήξει τα νερά και το χαράζεται ελαφρά αν το κρατήσετε ολόκληρο ή το κόβετε σε φιλέτα. Βάλτε το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο από όλες τις πλευρές.

Σε ένα αντικολλητικό βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα ρίξτε το λάδι και αφήστε το να κάψει. Προσθέστε το κρέας και αφού το ροδίσετε από όλες τις πλευρές. Αφαιρέστε το από το σκεύος και κρατήστε το ζεστό σε ένα πιάτο.

Μέσα στο σκεύος με το λάδι ρίξτε τα μανιτάρια και αφήστε τα να τραβήξουν τα υγρά τους. Μόλις αρχίσουν να ροδίζουν Προσθέστε ξανά το κρέας, το αλάτι και το κρασί, μέχρι να καλυφθεί όλο.

Σκεπάστε το και αφήστε το να σιγοβράσει για 1 με 2 ώρες μέχρι το κρασί να γίνει μια παχύρευστη σος και το ψαρονέφρι να «λιώσει».

Αφού το βγάλετε από το μάτι της κουζίνας αφήστε το να ξεκουραστεί 15 λεπτά και σερβίρετε το με πουρέ, ρύζι ή πατάτες και σπαράγγια.

 

Διαβάστε επίσης:

Ένα cocktail για τις ζεστές νύχτες του καλοκαιριού

Related posts

Κοκκινιστά τυροκεφτεδάκια

supervisor

Χταπόδι ψητό στο αλουμινόχαρτο

paraskevi.eustathiou

Πώς να καθαρίσεις ένα μάνγκο – (video)

Αναστάσης Δαφνής

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου