Backstage24.gr
Γεύσεις

Κρέπες με σπιτική μερέντα και μπισκότο

Υλικά:

2 αβγά
1 φλ. αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο
1 πρέζα ζάχαρη
11/4 φλ. γάλα
2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
1/4 κ.γλ. αλάτι
10 μπισκότα
Για τη σπιτική μερέντα:
100 γρ. ψιλοκομμένη σοκολάτα
120 γρ. φουντούκια ψημένα
1 κ.σ. γεμάτη κακάο
250 γρ. ζαχαρούχο γάλα
1 κ.σ. μέλι
1 πρέζα αλάτι

 

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά με σύρμα, προσθέτουμε το γάλα, το αλεύρι, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι. Χτυπάμε καλά με το σύρμα να γίνει χυλός. Το μείγμα πρέπει να είναι αραιό. Το αφήνουμε 1 ώρα να σταθεί, σκεπασμένο. Αν το μείγμα είναι παχύ προσθέτουμε λίγο γάλα. Με χαρτί λαδώνουμε ελαφρά ένα αντικολλητικό τηγάνι. Ρίχνουμε μία μικρή ποσότητα χυλού και γυρίζουμε σε 1’ με μία σπάτουλα. Σε 30’’ είναι έτοιμη. Περιχύνουμνε με λιωμένη σοκολάτα και πασπαλίζουμε τριμένο μπισκότο.
Για τη σπιτική μερέντα
Αραδιάζουμε τα φουντούκια σε ταψάκι και τα ψήνουμε για 10′ στους 200ºC να ροδίσουν. Τα τρίβουμε σε καθαρή πετσέτα να φύγει η φλούδα. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί κι αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Αλέθουμε τα φουντούκια στους κόφτες του μίξερ. Με σπάτουλα ξύνουμε τον κάδο γιατί τα φουντούκια γίνονται πάστα και κολλάνε. Προσθέτουμε το κακάο, το ζαχαρούχο, το αλάτι και τα αλέθουμε όλα μαζί. Τέλος προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε τα υλικά.

Πηγή: argiro.gr

Related posts

Χρόνια πολλά

Αναστάσης Δαφνής

Γλυκό σοκολάτας μπανάνας

supervisor

20 ιδέες για πρωτότυπα πασχαλινά αυγά

Αναστάσης Δαφνής

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου