Backstage24.gr
Γεύσεις

Κροκέτες σολομού

Η τέλεια λύση για παιδικό γεύμα!

Υλικά:

  • ¼  φλ. τσ. μαγιονέζα
  • 4 κ.γ. φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 2 ½ κ.γ. μουστάρδα Dijon
  • ¼  φλ. φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. κόκκινη πιπεριά, πολτοποιημένη
  • ½ κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • ¼  κ.γ. αλάτι
  • 1/8 κ.γ. κόκκινο πιπέρι
  • 4 φιλέτα σολομού χωρίς δέρμα και κόκκαλα
  • 1 μεγάλο αβγό, ελαφρά χτυπημένο
  • 1 φλ. τσ. ψίχουλα ψωμιού
  • 1 κ.σ. φυτικό λάδι
  • 1 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1 κ.γ. κάπαρη, ψιλοκομμένη
  • ½  κ.γ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1/8 κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση:

Αναμειγνύουμε 2 κ.σ. μαγιονέζα, 1 κ.σ. χυμό λεμονιού, 1 ½ κ.γ. μουστάρδα Dijon, τα κρεμμυδάκια, την πιπεριά, τη σκόνη σκόρδου, το αλάτι, το πιπέρι, το σολομό και το αβγό.

Προσθέτουμε τα ψίχουλα ψωμιού και ανακατεύουμε.

Φτιάχνουμε το μείγμα σε 8 κροκέτες.

Ζεσταίνουμε το φυτικό λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.

Βάζουμε τις κροκέτες και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά από κάθε πλευρά.

Βγάζουμε τις κροκέτες σε μια πιατέλα με χαρτί κουζίνας.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την υπόλοιπη μαγιονέζα, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, τον μαϊντανό, την κάπαρη, τη ½ κγ. ψιλοκομμένο σκόρδο και το αλάτι και περιχύνουμε τις κροκέτες.

Related posts

Παγωμένο προφιτερόλ

paraskevi.eustathiou

Η πιο γλυκιά πορτοκαλόπιτα!

supervisor

Κεφτεδάκια κοτόπουλου με σως γιαουρτιού

supervisor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου