Η τέλεια λύση για παιδικό γεύμα!
Υλικά:
- ¼ φλ. τσ. μαγιονέζα
- 4 κ.γ. φρέσκο χυμό λεμονιού
- 2 ½ κ.γ. μουστάρδα Dijon
- ¼ φλ. φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 2 κ.σ. κόκκινη πιπεριά, πολτοποιημένη
- ½ κ.γ. σκόνη σκόρδου
- ¼ κ.γ. αλάτι
- 1/8 κ.γ. κόκκινο πιπέρι
- 4 φιλέτα σολομού χωρίς δέρμα και κόκκαλα
- 1 μεγάλο αβγό, ελαφρά χτυπημένο
- 1 φλ. τσ. ψίχουλα ψωμιού
- 1 κ.σ. φυτικό λάδι
- 1 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 1 κ.γ. κάπαρη, ψιλοκομμένη
- ½ κ.γ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1/8 κ.γ. αλάτι
Εκτέλεση:
Αναμειγνύουμε 2 κ.σ. μαγιονέζα, 1 κ.σ. χυμό λεμονιού, 1 ½ κ.γ. μουστάρδα Dijon, τα κρεμμυδάκια, την πιπεριά, τη σκόνη σκόρδου, το αλάτι, το πιπέρι, το σολομό και το αβγό.
Προσθέτουμε τα ψίχουλα ψωμιού και ανακατεύουμε.
Φτιάχνουμε το μείγμα σε 8 κροκέτες.
Ζεσταίνουμε το φυτικό λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Βάζουμε τις κροκέτες και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά από κάθε πλευρά.
Βγάζουμε τις κροκέτες σε μια πιατέλα με χαρτί κουζίνας.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την υπόλοιπη μαγιονέζα, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, τον μαϊντανό, την κάπαρη, τη ½ κγ. ψιλοκομμένο σκόρδο και το αλάτι και περιχύνουμε τις κροκέτες.