Λάμπρος Αντώνης Σταυρόπουλος: Η αγάπη του για την Μύκονο του έδωσαν έμπνευση…

Δημοσιεύθηκε στις | Κατηγορία: Κοινωνία, Συνεντεύξεις

Μέγεθος κειμένου: α+ α-

Ο αέρας της Μυκόνου αποτελεί  σημείο αναφοράς στην καλλιτεχνική πορεία του Λάμπρου Αντώνη Σταυρόπουλου.

Ο ζωγράφος επέλεξε το νησί της Μυκόνου στο οποίο και ζει τα τελευταία 10 χρόνια, για να εκθέσει τα ζωγραφικά του έργα. Συγκεκριμένα, η δεύτερη του δουλειά εκτίθεται στο «Elysium Hotel Mykonos» αλλά και στη χώρα του νησιού, στο «Αrt shop Stavropoulos», από τις 10 Μαΐου έως τις 10 Οκτωβρίου.

Ο Αντώνης Σταυρόπουλος που ζει τα τελευταία 10 χρόνια στην Μύκονο, μοιράζει την ζωή του ανάμεσα στο νησί των ανέμων το San Francisco αλλά και στην Αθήνα. «Δεν είμαι από την Μύκονο αλλά ζωγραφίζω για αυτήν…» μας λέει χαρακτηρίστηκα. Με μια ιμπρεσιονιστική απλότητα τα έργα του αποδίδουν με απόλυτη διαύγεια το Αιγαίο προσπαθώντας να αποτυπώσουν την φευγαλέα στιγμή σε μια άλλη διάσταση. Σπειροειδείς φιγούρες εμπνευσμένες από κυκλαδικά ειδώλια συνθέτουν το διάλογο αυτό με την διαχρονική αέναη σημαντική κίνηση της ύπαρξής μας.

Μεγάλη επιρροή στη δημιουργία των έργων του παίζουν και οι συχνές επισκέψεις του στο νησί που είχαν αφιερώσει οι αρχαίοι Έλληνες στο θεό του φωτός, του Απόλλωνα, στη Δήλο. Ο ίδιος θεωρεί πως από τότε που η Λητώ γέννησε τον Απόλλωνα, χιλιάδες χρόνια πριν στη Δήλο, το απολλώνιο φως λάμπει και διαχέεται από το ακατοίκητο νησί των Κυκλάδων. Αυτή του την επαφή με το απολλώνιο φως δηλώνει σε αυτή την έκθεση ο καλλιτέχνης.

Ο ζωγράφος Λάμπρος Αντώνης Σταυρόπουλος γεννήθηκε στο Πειραιά, αλλά ζει στην Μύκονο αρκετό καιρό μέσα στον χρόνο. Σπούδασε στο San Jose university και έμεινε 7 χρονιά στην Αμερική για σπουδές. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα σε εικαστικά εργαστήρια και έχει λάβει μέρος σε εκθέσεις εικαστικών στην πινακοθήκη Μυκόνου.

Μετά από αυτήν την έκθεση ο καλλιτέχνης ετοιμάζει μια έκθεση με φωτογραφίες κοντά στον Φεβρουάριο, από απλούς ανθρώπους που αγαπάνε όπως εκείνος το κυκλαδίτικο νησί.

 Χρώματα και σχήματα σμίγουν χωρίς σαφή όρια στην οδό του Αγίου Γερασίμου 7 στην χώρα του νησιού.

O σχεδιαστής Σπύρος Κοντάκης (kontakidesign) και ο ζωγράφος Λάμπρος-Αντώνης Σταυρόπουλος (Stavropoulos art) συναντιούνται στην Μύκονο και συμπράττουν στην δημιουργία ενός καινούργιου αμιγώς καλλιτεχνικού χώρου με τρόπο τόσο αυθόρμητο όσο και η έμπνευση που χαρακτηρίζει τον καθένα.

Στόχος της συνεύρεσης των δυο καλλιτεχνών αποτελεί ο πειραματισμός πάνω στην τομή εικαστικών τεχνών και του χρηστικού design αλλά κυρίως το φλερτ με τις αισθήσεις και την φυσική φωτεινότητα που αποπνέει η Μύκονος.

Ο χώρος είναι ανοιχτός στο κοινό κάθε μέρα απογευματινές και βραδινές ώρες.

Συνέντευξη στον Αναστάσιο Ε. Δαφνή

Αυτά και άλλα πολλά διαβάζουμε κάθε Σάββατο στην free press εφημερίδα «My Mykonos». 

Όπου και αν βρίσκεσαι, ο,τι κι αν κάνεις, αποθήκευσε στην μνήμη του κινητού σου τους τηλεφωνικούς αριθμούς και το email του Backstage24.gr και στείλε μας την φωτογραφία, το βίντεο, το μήνυμά σου, την καταγγελία, τις παρατηρήσεις σου, για να δείξεις και να πεις αυτό που θέλεις.

Τηλ. 6978996046

Άλλοι τρόποι επικοινωνίας με το Backstage24.gr:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ! * Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας με ελληνικούς χαρακτήρες, πεζοκεφαλαία.

Το Backstage24.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Ωστόσο, οφείλει να διαγράφει σχόλια που το περιεχόμενό τους είναι απειλητικό, προσβλητικό, χυδαίο, βίαιο ή υβριστικό προς άλλους σχολιαστές ή την ίδια ομάδα του site.