Backstage24.gr
Γεύσεις

Λαχταριστές Κρέπες Σοκολάτας!

Υλικά για 15-20 κρέπες ανάλογα το μέγεθος:

  • Γάλα 500 ml
  • Αλεύρι 250 γρ.
  • Αυγά 2 τεμ.
  • Ζάχαρη κρυσταλλική 2 κ.σ.
  • Αλάτι 1/2 κ.γ.
  • Ηλιέλαιο 30 ml

Υλικά για τη γέμιση:

  • Μερέντα Κατά προτίμηση
  • Κρέμα γάλακτος 200 ml
  • Ζάχαρη άχνη 40 γρ.

Εκτέλεση:

  • Χτυπάμε σε μία μπασίνα όλα τα υλικά με ένα σύρμα χειρός.
  • Αφήνουμε το μείγμα για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
  • Αφήνουμε το τηγάνι να κάψει καλά και ρίχνουμε πολύ λίγο ηλιέλαιο στο τηγάνι και το κάνουμε να πάει παντού με ένα πινέλο προσεχτικά με γρήγορες κινήσεις για να μην καεί το πινέλο.
  • Ρίχνουμε με μία βαθιά κουτάλα λίγο μείγμα αναλόγως το μέγεθος που θέλουμε στο τηγάνι.
  • Την αφήνουμε για 1 λεπτό περίπου και μόλις δούμε ότι η κρέπα ξεκολλάει από την μεριά που είναι, την γυρίζουμε προσεχτικά από την άλλη και συνεχίζουμε για άλλο 1 λεπτό το πολύ ακόμα. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με το υπόλοιπο μείγμα.
  • Γεμίζουμε τις κρέπες με μερέντα και οποιοδήποτε άλλο υλικό θέλουμε και για decor ή επικάλυψη χρησιμοποιούμε σαντιγύ για την οποία χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη άχνη σε ένα μίξερ.

Πηγή: cookex.gr

Related posts

Το καλύτερο burger είναι…στo Munchy’s

editor

Light γεμιστά μπιφτέκια

editor

Cheesecake βατόμουρο χωρίς ψήσιμο

supervisor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live