Backstage24.gr
Γεύσεις

Λαχταριστή τούρτα με πραλίνα και μπανάνες!

Είναι Παρασκευή. Γλυκαθείτε κάνει καλό… δίαιτα -κλασικά- από Δευτέρα!

Υλικά

3 αβγά
100γρ. αλεύρι μαλακό
30γρ. σιμιγδάλι ψιλό
100γρ. ζάχαρη
2γρ. μπέικιν πάουντερ
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
200γρ. πραλίνα φουντουκιού
2 μπανάνες
Για το σιρόπι
100ml νερό
160ml ζάχαρη

Εκτέλεση:

1) Αρχικά φτιάχνετε το σιρόπι. Βάζετε σε μια μέτρια κατσαρόλα τη ζάχαρη, το νερό και τα βράζετε για περίπου 5 λεπτά από τη στιγμή που θα πάρουν βράση. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει.

2) Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζετε στον κάδο του μίξερ τα αβγά και τη ζάχαρη και χτυπάτε με το σύρμα σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να διογκωθούν. Σταματάτε το χτύπημα με το μίξερ, προσθέτετε το ξύσμα πορτοκάλι, το σιμιγδάλι, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύετε με μια μαρίζ να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

3) Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μία στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 28εκ. και αδειάζετε μέσα το μίγμα. Βάζετε τη φόρμα στο φούρνο και ψήνετε για περίπου 30 λεπτά.

4) Μόλις βγάλετε το παντεσπάνι από το φούρνο το σιροπιάζετε όσο είναι ζεστό με το κρύο σιρόπι.

5) Όταν κρυώσει το παντεσπάνι αλείφετε στην επιφάνεια του την πραλίνα φουντουκιού και απλώνετε πάνω τις μπανάνες κομμένες σε ροδέλες.

Διαβάστε επίσης:

Yummy: Μους σοκολάτας!

 

Related posts

Σορμπέ φράουλας

supervisor

Οι συντάκτες του BS24 προτείνουν σνακ με κοτόπουλο για όλες τις ώρες!

Αναστάσης Δαφνής

Κέικ με μήλο και μέλι

supervisor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου