Λεμονάτο στήθος κοτόπουλου

Δημοσιεύθηκε στις | Κατηγορία: Γεύσεις

Μέγεθος κειμένου: α+ α-

Λαχταριστό κοτόπουλο θα το λατρέψει όλη η οικογένεια

Υλικά:

  • 1/4 φλ. λάδι ελαιόλαδο
  • 3 Κ ψιλοκομμένο σκόρδο (9 σκελίδες)
  • 1/3 φλ. ξηρό λευκό κρασί
  • 1 Κ ξύσμα λεμονιού (2 λεμόνια)
  • 2 Κ φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
  • 1 1/2 κ. γλ. ρίγανη
  • 1 κ. γλ. φρέσκα φύλλα θυμαριού
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 4 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα
  • 1 λεμόνι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς C. Θερμαίνετε το ελαιόλαδο σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια-χαμηλή φωτιά, προσθέτετε το σκόρδο και μαγειρεύετε για μόλις 1 λεπτό. Προσθέτετε το λευκό κρασί, το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού, τη ρίγανη, το θυμάρι και 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και τα βάζετε σε ένα ταψί. Αλείφετε τα στήθη κοτόπουλου με ελαιόλαδο και πασπαλίζετε γενναιόδωρα με αλάτι και πιπέρι. Κόβετε το λεμόνι σε 8 φέτες και το τοποθετείτε μεταξύ των κομματιών του κοτόπουλου. Ψήνετε για 30 έως 40 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος του στήθους κοτόπουλου, μέχρι το κοτόπουλα να ροδίσουν ελαφρά. Πασπαλίζετε με αλάτι και σερβίρετε ζεστό.

Πηγή: xrysessyntages

Όπου και αν βρίσκεσαι, ο,τι κι αν κάνεις, αποθήκευσε στην μνήμη του κινητού σου τους τηλεφωνικούς αριθμούς και το email του Backstage24.gr και στείλε μας την φωτογραφία, το βίντεο, το μήνυμά σου, την καταγγελία, τις παρατηρήσεις σου, για να δείξεις και να πεις αυτό που θέλεις.

Τηλ. 6978996046

Άλλοι τρόποι επικοινωνίας με το Backstage24.gr:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ! * Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας με ελληνικούς χαρακτήρες, πεζοκεφαλαία.

Το Backstage24.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Ωστόσο, οφείλει να διαγράφει σχόλια που το περιεχόμενό τους είναι απειλητικό, προσβλητικό, χυδαίο, βίαιο ή υβριστικό προς άλλους σχολιαστές ή την ίδια ομάδα του site.