Backstage24.gr
Γεύσεις

Light μπιφτέκια γαλοπούλας με σαλάτα πλιγούρι

Πεντανόστιμα μπιφτέκια γαλοπούλας, αφράτα και υγιεινά! Κατάλληλα και για εσάς που ακολουθείτε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής!

Υλικά

1 κιλό κιμάς γαλοπούλας
1 μεγάλο λευκό κρεμμύδι
3 πιπεριές πολύχρωμες
1 κ.σ. άνηθο
1 κ.σ. μαϊντανό
1 κ.σ. φρέσκο κρεμμύδι (το πράσινο μέρος)
1 κ.σ. δυόσμο
ασπράδι από 1 αβγό
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
5 φέτες του τοστ ξερές
3 κ.σ. τυρί με χαμηλά λιπαρά τριμμένο
αλάτι και πιπέρι

Για τη σαλάτα πλιγούρι

200 γρ. πλιγούρι
1 ματσάκι μαϊντανό
1 ματσάκι δυόσμο
1 κρεμμύδι
20 ντοματίνια
3 πιπεριές πολύχρωμες
5 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 αγγούρι
ελαιόλαδο
λεμόνι

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά και τα βότανα.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές με 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, μέχρι να μαραθούν καλά, και αφήνουμε να κρυώσουν.
Τρίβουμε στον τρίφτη τις φέτες του τοστ.
Βάζουμε τον κιμά γαλοπούλας σε ένα μπολ, προσθέτουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε.
Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 3 ώρες.
Πλάθουμε τα μπιφτέκια και ψήνουμε σε ένα σχαροτήγανο ή στο φούρνο, στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.

Για τη σαλάτα πλιγούρι

Βάζουμε το πλιγούρι σε ένα μπολ, το σκεπάζουμε με βραστό νερό και το αφήνουμε μέχρι να το απορροφήσει όλο.
Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά, τα ρίχνουμε στο μπολ και ανακατεύουμε.
Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 2 ώρες.

Πηγή: petros-syrigos.com

Related posts

Cheesecake με σάλτσα βύσσινο

paraskevi.eustathiou

Πατάτες φούρνου τσακιστές

paraskevi.eustathiou

Κοτόπουλο κρασάτο με λαχανικά

supervisor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου