Backstage24.gr
Celebrities

Μ.Γουλανδρή- Φ.Λαιμός: Δύο δυναστείες έσονται εις σάρκα μίαν!

Ένας έρωτας ανάμεσα στο Λονδίνο, τις Μαλδίβες και την Αθήνα, ένας γάμος, δύο δυναστείες και μια αμύθητη περιουσία…

Οι πανίσχυρες οικογένειες Βαρδινογιάννη και Λαιμού ενώνουν τα παιδιά τους και την ευτυχία τους με μια τελετή που αναμένεται ως το γεγονός της χρονιάς…

του ΔημήτρηΣταυρόπουλου

Ύστερα από ένα «lovestory» που μοιάζει με παραμύθι, η  Μαριάννα Βαρδινογιάννη-Γουλανδρη, κόρη του Γιώργου Γουλανδρή και της Χριστιάνας Βαρδινογιάννη, εγγονή του Βαρδή, ετοιμάζεται να παντρευτεί τον Φίλιππο Λαιμό, ο οποίος μαζί με τον αδελφό του, Αντώνη, αντιπροσωπεύουν την… έκτη γενιά της μεγάλης εφοπλιστικής οικογένειας από τις Οινούσσες, η οποία κυριαρχεί στην παγκόσμια ναυτιλία.

Ο γαμήλιος όρκος δόθηκε στις εξωτικές Μαλδίβες, μαζί με ένα αστραφτερό μονόπετρο που σφράγισε τον αρραβώνα…

Πριν από πέντε χρόνια ήταν μια πολύ όμορφη πλην άγνωστη –στο ευρύ κοινό– νεαρή, η οποία βάδιζε με συνεσταλμένο βήμα δίπλα στην πασίγνωστη γιαγιά της, Μαριάννα Βαρδινογιάννη. Σήμερα, με μελετημένες κινήσεις, η νεαρή Μαριάννα Βαρδινογιάννη-Γουλανδρή, μόνιμη κάτοικος Λονδίνου, συστήνεται πλέον ως σχεδιάστρια που λανσάρει τα δικά της μαγιό, κάτω από το brandMarianna G.

Η κόρης της Χριστιάνας Βαρδινογιάννη-Γουλανδρή πραγματοποίησε τότε την πρώτη της, ουσιαστικά, δημόσια εμφάνιση στην πρεμιέρα της ταινίας «Thevote» του ΠάρηΚασιδόκωστα, που συγκέντρωσε, όπως ήταν αναμενόμενο, τα πλέον ηχηρά ονόματα από την πολιτική και τον επιχειρηματικό χώρο.

Marianna

Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη-Γουλανδρή κατοικεί μόνιμα στο Λονδίνο –η κατοικία της οικογένειας στο Mέιφερ καταλαμβάνει ένα ολόκληρο τετράγωνο–, όπου και φοίτησε σε ένα από τα καλύτερα ιδιωτικά σχολεία, επισκέπτεται,όμως, κάθε καλοκαίρι την Ελλάδα για διακοπές μαζί με τους γονείς της.

Η μητέρα της, Χριστιάνα Βαρδινογιάννη, παντρεύτηκε το 1987 τον Γιώργο Γουλανδρή, γιο του BigJohn Γουλανδρή(που πέθανε πρόσφατα), σε έναν από τους πλέον συζητημένους γάμους, ο οποίος ένωσε δύο ισχυρότατες οικογένειες.

Στο Λονδίνο έχει, φυσικά, τις δικές της παρέες, ενώ πολύ συχνά συνοδεύει τη μητέρα της σε κοινωνικές εκδηλώσεις.

Ανάμεσα στους διάσημους συγγενείς της είναι και ο θείος της,Τίντυ Γουλανδρής, αδελφός του πατέρα της, Γιώργου, ο οποίος ζει και αυτός μόνιμα στηβρετανική πρωτεύουσα.

Οι πληροφορίες λένε ότι η κόρη του Γιώργου Γουλανδρή και της Χριστιάνας Βαρδινογιάννη μεγάλωσε, μεν, σε ένα απόλυτα προστατευμένο οικογενειακό περιβάλλον, έμαθε όμως να είναι απλή στις καθημερινές συναναστροφές της και να συμπεριφέρεται με ευγένεια σε όλους τους ανθρώπους.

Είναι κάτι που της έμαθαν οι γονείς της, οι οποίοι αποφεύγουν την οποιαδήποτε άσκοπη δημοσιότητα και δεν θέλουν να φαίνονται σε ό,τι κι αν κάνουν, κάτι που κατάλαβαν πριν από πολλά χρόνια απλοί άνθρωποι οι οποίοι έτυχε να ταξιδεύουν μαζί τους.
goulandrinew

Ήταν καλοκαίρι του 1991, όταν ο Γιώργος Γουλανδρής και η Χριστιάνα Βαρδινογιάννη επέστρεφαν από τις διακοπές τους με το πλοίο «Ροδάνθη».
Επιβιβάστηκαν πάνω σε ένα παπάκι και κανείς δεν κατάλαβε ότι συνταξίδευε μαζί τους, παρά μόνο όταν το πλοίο έδεσε στον Πειραιά και από μια θωρακισμένη Mercentes βγήκαν οι σωματοφύλακες που τους περίμεναν.

Το ζεύγος μπήκε μέσα, το παπάκι φορτώθηκε στο αυτοκίνητο και μόνο τότε κάποιοι από τους επιβάτες που ρώτησαν έμαθαν ποιο ήταν το ζευγάρι που μίλαγε μαζί τους τόσο άνετα στο σαλόνι του πλοίου, το οποίο, μάλιστα, συστηνόταν με τα μικρά του ονόματα.

Ο Φίλιππος Λαιμός είναι πτυχιούχος στη Φιλοσοφία, στην Πολιτική και στην Οικονομία, με εμπειρία στον τομέα των Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών και της Διαχείρισης των Επενδύσεων.

Μαζί με τον αδελφό του,Αντώνη, αντιπροσωπεύουν την έκτη γενιά και είναι υπεύθυνοι για μια οικογενειακή ναυτιλιακή επιχείρηση που χρονολογείται από το 1848, προερχόμενη από το μικρό αιγαιοπελαγίτικο νησί των Οινουσσών. Ο Αντώνης είναι δικηγόρος.

Η οικογένεια Λαιμού έλκει την καταγωγή της από τις Οινούσσες και αποτελεί μία από τις πλέον πολυπληθείς και πολύκλαδες του ελληνικού εφοπλισμού. Η πορεία της ξεκινά πριν από 166 χρόνια. Το 1848 ο Γεώργιος Λαιμός ή παπα-Λαιμός και οι τρεις γιοι του αγόρασαν ένα μικρό μερίδιο του ιστιοφόρου «Ευαγγελίστρια». Ο Νίκος Σ. Λαιμός διαθέτει ένα από εκείνα τα ονόματα-κλειδί, που επιτρέπουν πρόσβαση στις τράπεζες και στις κεφαλαιαγορές, ακόμα και σε καιρούς όπως οι σημερινοί. Από το 1905, οπότε και μπήκε στα ατμόπλοια, το επίθετο «Λαιμός» συνδέθηκε και με τις οικογένειες Πατέρα και Χατζηπατέρα. Η μεγάλη είσοδος,όμως, στην πλοιοκτησία έγινε το 1930 και η μεγάλη ανάπτυξη ήρθε στην πρώτη μεταπολεμική περίοδο, με κέντρο το Λονδίνο. Μέλη της οικογένειας έχουν ιδρύσει περισσότερες από δέκα διαφορετικές και επιτυχημένες –στην εποχή τους– ναυτιλιακές, ενώ το κοινωφελές και φιλανθρωπικό τους έργο είναι μεγάλο τόσο στον τόπο τους όσο και στον ελληνισμό εν γένει.

Ο πατέρας του Φιλίππου, Νίκος Σ. Λαιμός, και οι γιοι του ελέγχουν τη ναυτιλιακή Enesel S.A., που στεγάζεται στο μέγαρο επί της Βασιλίσσης Σοφίας, που είναι στο ύψος της Νεοφύτου Βάμβα. Ελέγχει,επίσης, την εδρεύουσα στο Λονδίνο N.S. Lemos&CompanyLimited, που ειδικεύεται στο chartering, στη saleandpurchase (S&P) αγορά και σε συναφείς συμβουλευτικές υπηρεσίες.

Θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες εφοπλιστές

Η ιστορία του Νίκου είναι μεγάλη. Η αυτόνομη πορεία του ξεκίνησε πριν από τρεις δεκαετίες. Το 1983 ο Νίκος Σ. Λαιμός, παντρεμένος με την Ειρήνη Θ. Δοξιάδη, αποχώρησε από την εταιρεία «Λαιμός & Πατέρας» και ίδρυσε ανεξάρτητο γραφείο, με την επωνυμία Ν.S. Lemos&CompanyLimited. Διατήρησε, παράλληλα, για λογαριασμό του ομίλου του και το γραφείο AvraShipManagement στον Πειραιά.

Στην Ελλάδα, ο Νίκος Λαιμός είναι γνωστός στους φανατικούς φίλους της θάλασσας και για το 52μέτρων, δικάταρτο ιστιοπλοϊκό του γιοτ, το «Xasteria». Δημιούργημα των φημισμένων ναυπηγείων PeriniNavi, έπεσε στο νερό 20 χρόνια πριν, όταν ακόμα ελάχιστοι σε ολόκληρο τον κόσμο μπορούσαν να αντέξουν το κόστος κτήσης του. Ο γιος του Νίκου και της Ειρήνης, Αντώνης, είναι ο πρόεδρος της Enesel S.A. από το 2011. Απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, φέρεται να συμμετέχει εδώ και δεκαετίες και στο μετοχικό κεφάλαιο του επενδυτικού σχήματος AxiaInvestments, που εδρεύει στη Γενεύη της Ελβετίας.

Οι οικογένειες Γουλανδρή και Βαρδινογιάννη, από την άλλη πλευρά, έχουν τη δική τους μεγάλη ιστορία.

BigJohn, μια εμβληματική φυσιογνωμία

Επρόκειτο για έναν από τους βαθύπλουτους Έλληνες εφοπλιστές, χωρίς όμως καμία διάθεση για επίδειξη του στάτους του. Το πόσο ισχυρή είναι η οικογένεια έγινε εμφανές το 1996, όταν το περιοδικό «Forbes» έκανε λόγο για περιουσία που αγγίζει το αστρονομικό ποσό του 1,1 δισ. λιρών. Όσοι τον έζησαν από κοντά μιλούν για άνθρωπο με «εξαίρετη προσωπικότητα, πλούσια προσφορά στον ναυτιλιακό και ευρύτερα στον κοινωνικό χώρο». Οι συμπατριώτες του στην Άνδρο έχουν να λένε για «τη στάση ζωής, την άοκνη προσφορά του στο νησί, τον δυναμισμό, το πρωτοπόρο πνεύμα του, τη σταθερότητα στις απόψεις του και το ήθος που τον διέκριναν».

Λάτρευε την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Άνδρο, και το έδειχνε εμπράκτως, σε κάθε ευκαιρία. Εκεί επέστρεφε κάθε καλοκαίρι, όπως και τα περισσότερα μέλη της ευρύτερης οικογένειας των Γουλανδρήδων. Μπορεί να ζούσε σε επαύλεις με τις ανέσεις και τις πολυτέλειές του, όμως κατά βάθος πάντα ανήκε στη θάλασσα. Δεν είναι τυχαίο ότι τα τελευταία χρόνια έμενε στο σκάφος του, το «Oktana», που είναι ελλιμενισμένο στη μαρίνα της Βουλιαγμένης. Τα κινητικά προβλήματα που άρχισε να αντιμετωπίζει δεν τον αποθάρρυναν. Με τη θαλαμηγό του λάτρευε να κάνει ταξίδια παρέα με καλούς φίλους.

368_564c6ae0-0166-4086-b8cc-f2dd2d4b8e16

Από το 1972 ο Βαρδής Βαρδινογιάννης διευθύνει ένα από τα μεγαλύτερα ελληνικά επιχειρηματικά γκρουπ, έχοντας δημιουργήσει ένα διεθνές φάσμα δραστηριοτήτων από τον πετρελαϊκό, τον εφοπλιστικό, τον τραπεζικό και τον ξενοδοχειακό χώρο, καθώς και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Οισημαντικότερεςεξαυτών: MotorOilHellas, VegasOilandGas, AvinInternationalS.A, PiraeusBank, ANEKLines, StarChannel, HotelGrandeBretagne, Αudiovisual, SterCinemas, κ.ά. «Ναυαρχίδα» του ομίλου θεωρείται η μονάδα των διυλιστηρίων της MotorOil Ελλάς.

Γεννήθηκε στις 4 Δεκεμβρίου 1933, στην Επισκοπή Ρεθύμνου και είναι γιος του Ιωάννη Βαρδινογιάννη και της Χρυσής Θεοδωρουλάκη. Αποφοίτησε το 1955 από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων και ακολούθησε καριέρα αξιωματικού στο Πολεμικό Ναυτικό (τότε Βασιλικό Ναυτικό), όπως ο αδελφός του Νίκος. Αποστρατεύθηκε αναγκαστικά τον Ιούλιο του 1967 από το δικτατορικό καθεστώς της 21ης Απριλίου, με τον βαθμό του πλωτάρχη, λόγω της αντιστασιακής του δράσης, και εξορίστηκε στην Αμοργό.Μυήθηκε στο αντιχουντικό κίνημα του Ναυτικού και βοήθησε, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί ο ανεφοδιασμός των πλοίων σε περίπτωση εκδήλωσης κινήματος. Ασχολήθηκε με τις επιχειρήσεις του αδερφού του και από το 1972 ανέλαβε τη διοίκησή τους, μετά τον πρόωρο θάνατο του Νίκου. Μεταπολιτευτικά, του απονεμήθηκε ο βαθμός του αντιναυάρχου ΠΝ, από την κυβέρνηση Κωνσταντίνου Καραμανλή. Είναι νυμφευμένος με τη Μαριάννα Μπουρνάκη-Βαρδινογιάννη.

Related posts

Ποια celebrity δείπνησε με θέα αυτόν τον μαγευτικό κήπο;

supervisor

Νατάσα Ράγιου: Το συγκινητικό μήνυμα για την Ρίκα Βαγιάνη! (ΦΩΤΟ)

editor

Μαίρη Συνατσάκη: Η πρώτη ανάρτηση μετά την είδηση χωρισμού (ΦΩΤΟ)

editor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live