Backstage24.gr
Γεύσεις

Mac ‘n’ Cheese Carbonara

Θα σας τρέχουν τα σάλια!

ΥΛΙΚΑ

250 γρ. κοφτό μακαρονάκι
200 γρ. τυρί gouda, τριμμένο
150 γρ. μπέικον, κομμένο σε λεπτές κάθετες φέτες
20 γρ. βούτυρο
20 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.
5 κλ. θυμάρι, μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα
¼ μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
500 ml γάλα, πλήρες
Αλάτι
Πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώνουμε και τα πασπαλίζουμε με λίγο λάδι για να μη κολλήσουν.

Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ και τα αφήνουμε στην άκρη.
Στη συνέχεια, τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να κάψει.
Αφού κάψει, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το μπέικον και το σοτάρουμε για περίπου 2-3 λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμο, το μεταφέρουμε σε ένα μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.
Έπειτα, τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε μέσα το βούτυρο και το λιώνουμε. Μόλις λιώσει, ρίχνουμε το αλεύρι και με το σύρμα χειρός ανακατεύουμε καλά για ένα λεπτό.

Κατόπιν, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγά σιγά ρίχνουμε το γάλα σε δόσεις ανακατεύοντας γρήγορα για να μην σβολιάσει η μπεσαμέλ.

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 1-2 λεπτά.
Ύστερα, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα στη μπεσαμέλ το μπέικον, το θυμάρι, το μαϊντανό και ανακατεύουμε.

Αμέσως μετά, αδειάζουμε τα μακαρόνια μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε ελαφρώς.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το τυρί gouda και ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσει.
Μόλις λιώσει, σερβίρουμε το mac ‘n’ cheese ζεστό.

 

Πηγή:giorgostsoulis.com

Related posts

Σιροπιαστή σοκολατόπιτα

editor

Χαλβάς Φαρσάλων στο σπίτι μας

supervisor

#coolartisan: Βασιλόπιτα με πορτοκάλι δια χειρός Γαβριήλ Νικολαΐδη!

Αναστάσης Δαφνής

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live