Backstage24.gr
Σχέσεις & Σεξ

Μαλλί με Μαλλί: Όταν η ζήλια των γυναικών οδηγεί σε άλλο level

Γιατί οι γυναίκες είμαστε ανταγωνιστικές;

Ο ανταγωνισμός τρυπώνει όπου υπάρχει ανασφάλεια και τροφοδοτείται από τις ανεπάρκειες μας.

Γιατί μια γυναίκα να ζηλέψει μια άλλη; Μα φυσικά επειδή νιώθει κατώτερη! Τι συμβαίνει όταν μια άγνωστη ξαφνικά μπαίνει στην ζωή σου και προσπαθεί να στην καταστρέψει επειδή απλά ζήλεψε την υπέροχη ζωή σου; Μα φυσικά τίποτα!

Κορίτσια μου λατρεμένα σίγουρα σας έχει τύχει μια φίλη σας, μια γνωστή σας ή ακόμη και μια άγνωστη που απλά γνωρίσατε σε κάποια ομάδα στο facebook να σας προσβάλει ή να σας ασκεί αρνητική κριτική απλά επειδή θα ήθελε να είναι στην θέση σας…Δεν μιλάω φυσικά για περίπτωση ανδρών(εδώ όποια τολμήσει να πειράξει το άλλο σου μισό απλά την βγάζεις knok out με δυο κινήσεις…)αλλά μιλάω για την καθημερινότητα, την δουλειά και την όλη επιτυχία που μπορεί εσύ να έχεις κτίσει με πολύ κόπο.

Τι κάνετε σε αυτήν την περίπτωση; Πως πρέπει να φερθείτε όταν κάποια γυναίκα θέλει να σας κάνει κακό(όχι σωματικό…αλλά επαγγελματικό);

Το πρώτο που σκέφτεστε τώρα είναι το ξεμάλλιασμα…Δεν είναι η ιδανική λύση πιστέψτε με…όχι τίποτα άλλο μα δεν έχουμε το χρόνο και το χρήμα για κομμωτήρια…!

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή…Ο ανταγωνισμός στην ουσία είναι ένας παθητικό-επιθετικός τρόπος για να καλύπτουμε τις ανασφάλειες μας. Αυτό σημαίνει ότι βρίσκουμε έμμεσους τρόπους για να προβάλουμε στους άλλους τα αρνητικά μας συναισθήματα, διότι δεν μπορούμε να τα αντέξουμε.

Ας λάβουμε υπόψη ότι από νεαρή ηλικία διαμορφώνουμε τη γυναικεία ταυτότητά μας μέσα από τη σύγκριση με άλλες γυναίκες (μητέρα, αδερφή, φίλες). Θέλουμε να τους μοιάζουμε, αλλά παράλληλα να είμαστε και διαφορετικές. Συνεπώς, αν μεγαλώνοντας δεν αναπτύξουμε άλλες μεθόδους προκειμένου να δομήσουμε την αίσθηση τους εαυτού μας, τότε θα μείνουμε στη πρωτογενή σύγκριση, η οποία στην ενήλικη ζωή συχνά οδηγεί στον ανταγωνισμό. Και αυτό διότι αν και ώριμες γυναίκες, έχουμε ανάγκη να ανήκουμε σε μια ομάδα και ενώ ‘θεωρητικά θα έπρεπε να είμαστε ίσες, αυτό δεν είναι ρεαλιστικό. Έτσι δημιουργούνται εντάσεις όταν μια γυναίκα ξεκινά να έχει επιτυχίες ή να ξεχωρίζει.

Ποια η αντιμετώπιση των εντάσεων; Μα φυσικά η αδιαφορία…Η  γυναίκα που ήδη σε ζηλεύει ότι κι αν της κάνεις δεν θα σταματήσει να σε ζηλεύει οπότε αγαπητά μου κορίτσια το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αδιαφορείτε για κάθε αντίδραση -κριτική – πράξη της. Κοιτάξτε να ανεβείτε ακόμη πιο ψηλά…Αν όμως ασχοληθείτε να ξέρετε πως θα υποβιβάσετε τον εαυτό σας και θα ανεβάσετε το εγώ της άλλης…

Τότε θα σας έχει νικήσει πραγματικά!

Επμέλεια,

Φαίη Τσακάνη

Related posts

Πως θα καταλάβεις ότι η σχέση σου είναι σοβαρή;

editor

11+1 σημάδια που επιβεβαιώνουν ότι είσαι έτοιμος για σχέση

Γιάννης Μαυρίδης

Σεξ: Πως αντιδρά το κάθε ζώδιο όταν δεν εξασκεί το “άθλημα”;

Γιάννης Μαυρίδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live