Μαθητές δημοτικού λένε…. όχι στην ενδοσχολική βία (Βίντεο)

Δημοσιεύθηκε στις | Κατηγορία: Παιδί

Μέγεθος κειμένου: α+ α-

Βίντεο μαθητών για την ενδοσχολική βία

Η ενδοσχολική βία, ο θυμός και τα γέλια είναι έννοιες που υπάρχουν αιώνια στο πρωταρχικό στάδιο της κοινωνικοποίησης ενός παιδιού. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού, που είναι κάθε χρόνο στις 6 Μαρτίου, οι μαθητές ενός σχολείου έκαναν μια πολύ ιδιαίτερη κίνηση. Συγκεκριμένα, οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Παραλίας Πατρών μαζί με τον δάσκαλό τους, Στάθη Ντούκα, σκηνοθέτησαν μια ταινία μικρού μήκους με θέμα την ενδοσχολική βία. Η ταινία που φέρει τον τίτλο «Οι μάσκες πέφτουν», προσφέρει με άμεσο τρόπο, την απεικόνιση της βίας, καθώς και το ηθικό δίδαγμα, μέσα από διαλόγους και μονολόγους. Τα παιδιά συμβουλεύουν τον θεατή, να μιλήσει και να ζητήσει βοήθεια όταν το χρειάζεται.

Το συγκινητικό μήνυμα με την ενήλικη χροιά προσφέρει την ελπίδα, ώστε να πέσουν οι μάσκες!

Το απόσπασμα που ξεχωρίσαμε από το βίντεο:

«Δύναμη παίρνουν από την αδιαφορία μας. Όλοι μαζί μπορούμε να τους σταματήσουμε».

Πηγή: mothersblog.gr

Όπου και αν βρίσκεσαι, ο,τι κι αν κάνεις, αποθήκευσε στην μνήμη του κινητού σου τους τηλεφωνικούς αριθμούς και το email του Backstage24.gr και στείλε μας την φωτογραφία, το βίντεο, το μήνυμά σου, την καταγγελία, τις παρατηρήσεις σου, για να δείξεις και να πεις αυτό που θέλεις.

Τηλ. 6978996046

Άλλοι τρόποι επικοινωνίας με το Backstage24.gr:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ! * Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας με ελληνικούς χαρακτήρες, πεζοκεφαλαία.

Το Backstage24.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Ωστόσο, οφείλει να διαγράφει σχόλια που το περιεχόμενό τους είναι απειλητικό, προσβλητικό, χυδαίο, βίαιο ή υβριστικό προς άλλους σχολιαστές ή την ίδια ομάδα του site.