Backstage24.gr
Γεύσεις

Μελιντζανόπιτα

Παραδοσιακή και λαχταριστή πίτα για όλα τα γούστα!

Υλικά:

  • 10 χωριάτικα φύλλα για πίτες
Για τη γέμιση:
  • 8 τσακώνικες μελιτζάνες
  • ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 2 αβγά
  • 100 γραμμ. μανούρι, τριμμένο
  • 100 γραμμ. γραβιέραΑμφιλοχίας, τριμμένη
  • ½ ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 6 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Ψήνετε τις μελιτζάνες στον φούρνο. Τις βάζετε σε μια χάρτινη σακούλα και, αφού κρυώσουν, τις ξεφλουδίζετε και τις ψιλοκόβετε.

Τις αφήνετε σε ένα σουρωτήρι για να φύγουν όλα τα υγρά τους. Σοτάρετε τα κρεμμυδάκια στο ελαιόλαδο και τα πασπαλίζετε με το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Προσθέτετε τις μελιτζάνες, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και τις αφήνετε να μελώσουν για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια απομακρύνετε το σκεύος από τη φωτιά και ρίχνετε τα αβγά, το μανούρι, τη γραβιέρα και τον μαϊντανό στην κατσαρόλα. Αλατοπιπερώνετε και στρώνετε σε ένα ταψί τα 4 πρώτα φύλλα, αλείφοντάς τα ένα ένα με λίγο ελαιόλαδο. Απλώνετε πάνω από τα φύλλα τη γέμιση και τη στρώνετε με μια σπάτουλα. Κόβετε τις άκρες των φύλλων που περισσεύουν. Στρώνετε από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα και τα γυρίζετε προς τα μέσα για να κλείσετε την πίτα. Την ψήνετε σε προθερμασμένο, στους 180οC, φούρνο για 40-45 λεπτά.

Related posts

Στο πλευρό των πληγέντων της Καρδίτσας με πρωτοβουλία αλληλεγγύης

Γιάννης Μαυρίδης

Τα πιο νόστιμα μακαρόνια με κιμά που έχετε δοκιμάσει

supervisor

Αλμυρό σουφλέ στην κούπα

Γιάννης Μαυρίδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live