Backstage24.gr
Γεύσεις

Μικρά κέικ με κανέλα και σοκολάτα

Μικρά αφράτα αρωματικά κέικ για να κεράσετε καλεσμένους ή να πάρετε στη δουλειά!

Υλικά

200 γρ. βούτυρο αγελάδας
150 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
3 τεμ. αυγά
60 γρ. γάλα φρέσκο
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
κ.γ. κανέλα
60 γρ. κακάο
Πασπάλισμα
Ζάχαρη κρυσταλλική
χρώμα ζαχαροπλαστικής, της αρεσκείας μας
ξυλάκια κανέλας

Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη στο μίξερ με το φτερό και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά. Όταν το μείγμα αφρατέψει, προσθέτουμε και το γάλα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα και τα αδειάζουμε στο μείγμα του βουτύρου ανακατεύοντας με μια κουτάλα. Γεμίζουμε 8-10 ατομικές φόρμες του κέικ διαμέτρου 7 εκ., αφού πρώτα τοποθετήσουμε στο εσωτερικό τους από ένα καραμελόχαρτο. Βάζουμε λίγη κρυσταλλική ζάχαρη σε ένα μπολ μαζί με μερικές σταγόνες από το χρώμα ζαχαροπλαστικής και τα τρίβουμε με τα δάχτυλά μας πολύ καλά, ώστε να χρωματιστεί η ζάχαρη. Την πασπαλίζουμε πάνω από τα κεκάκια και σε κάθε ένα από αυτά βάζουμε και ένα ξυλάκι κανέλας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15 λεπτά. Δοκιμάζουμε αν έχουν ψηθεί καλά τρυπώντας ένα κέικ με το μαχαίρι· πρέπει να βγαίνει στεγνό, χωρίς υπολείμματα από νωπή ζύμη, ειδάλλως ψήνουμε λίγο ακόμα. Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.

Πηγή:steliosparliaros

Related posts

Μπανάνα σπλιτ με μπράουνις

supervisor

Moelleux

paraskevi.eustathiou

Χοιρινό ζαμπόν μπούτι στο φούρνο

paraskevi.eustathiou

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου