Υλικά
- 1 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- ¾ φλιτζανιού ταχίνι
- Χυμός 4-5 πορτοκαλιών
- ½ φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 ποτηράκι κονιάκ
- Ξύσμα λεμονιού
Γέμιση
- 4 μεγάλα μήλα τριμμένα στον τρίφτη του κρεμμυδιού
- 1 φλιτζάνι του καφέ ζάχαρη
- 1 φλιτζανάκι χονδροκοπανισμένη καρυδόψιχα
- 1 φλιτζάνι σταφίδα ξανθιά
- Ανθόνερο
- Κανέλλα
Εκτέλεση
Λιώνουμε το ταχίνι με το πορτοκαλόζουμο και ρίχνουμε το αλεύρι και τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε. Αν τραβάει υγρό προσθέτουμε πορτοκαλόζουμο. Χωρίζουμε την ζύμη στα 2 και ανοίγουμε το πρώτο κομμάτι σε φύλλο χονδρό και το απλώνουμε σε λαδοαλευρωμένο 34αρι ταψί. Ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης και τις στρώνουμε πάνω σε φύλλο , πατώντας την ελαφρά με το κουτάλι. Ανοίγουμε και το δεύτερο και το στρώνουμε πάνω από την γέμιση. Με τα δάκτυλα ενώνουμε προσεκτικά τα 2 φύλλα στα χείλη του ταψιού. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μία ώρα.