Backstage24.gr
Γεύσεις

Μηλόπιτα με λάδι και ταχίνι -Αγίου Ορους-

Υλικά

  • 1 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • ¾  φλιτζανιού ταχίνι
  • Χυμός 4-5 πορτοκαλιών
  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 ποτηράκι κονιάκ
  • Ξύσμα λεμονιού

Γέμιση

  • 4 μεγάλα μήλα τριμμένα  στον τρίφτη του κρεμμυδιού
  • 1 φλιτζάνι του καφέ ζάχαρη
  • 1 φλιτζανάκι χονδροκοπανισμένη  καρυδόψιχα
  • 1 φλιτζάνι σταφίδα ξανθιά
  • Ανθόνερο
  • Κανέλλα

Εκτέλεση
Λιώνουμε  το ταχίνι με το πορτοκαλόζουμο  και ρίχνουμε το αλεύρι και τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε. Αν τραβάει υγρό προσθέτουμε πορτοκαλόζουμο. Χωρίζουμε την ζύμη στα 2 και ανοίγουμε το πρώτο κομμάτι σε φύλλο χονδρό και το απλώνουμε σε λαδοαλευρωμένο 34αρι ταψί. Ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης και τις στρώνουμε πάνω σε φύλλο , πατώντας  την ελαφρά με το κουτάλι. Ανοίγουμε και το δεύτερο και το στρώνουμε πάνω από την γέμιση. Με τα δάκτυλα ενώνουμε προσεκτικά τα 2 φύλλα στα χείλη του ταψιού. Ψήνουμε  στους 180 βαθμούς για μία ώρα.

Related posts

Τυρόπιτα

supervisor

Μπισκότα σοκολάτας με μαρμελάδα

editor

Προφιτερόλ

editor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live