Backstage24.gr
Γεύσεις

Μηλόπιτα

Για τη γέμιση:

  • 5-6 μήλα
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 200γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 1 κ.σ. κανέλα
  • Για τη ζύμη:
  • 5 αυγά
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 3 βανίλιες
  • 1,5 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Εκτέλεση:

  • Βουτυρώνουμε το ταψί.
  • Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε φέτες και τα απλώνουμε στο ταψί ώστε να καλυφθεί η επιφάνειά του.
  • Σε ένα τηγανάκι λιώνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και την κανέλλα και περιχύνουμε με το μίγμα αυτό τα μήλα.
  • Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα αυγά με τη ζαχαρη να αφρατέψουν, προσθέτουμε τη βανίλια και το αλεύρι και χτυπάμε για λίγο ακόμα.
  • Ρίχνουμε και αυτό το μίγμα στο ταψι με τα μήλα.
  • Ψήνουμε στους 180° για 35-40 λεπτά.

πηγή: greekcook.gr

Related posts

Πίτσα φτιαγμένη από… καρβέλι – (video)

Αναστάσης Δαφνής

Λεμονάτο στήθος κοτόπουλου

paraskevi.eustathiou

Σαλάτα με κινόα

supervisor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου