Backstage24.gr
Γεύσεις

Μίνι pancakes σε ξυλάκι

Υπέροχο για παιδικά πάρτι που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους!

Υλικά:

  • 120 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 2 κ.σ. ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
  • ½ κ.γ.  αλάτι
  • 330 γρ. γιαούρτι, πλήρες
  • 2 κ.σ. βούτυρο, ανάλατο, λιωμένο
  • 1  αυγό μέτριο
  • 1 κ.σ. ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
  • 8 ξυλάκια για σουβλάκι

Για το σερβίρισμα:

  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, λιωμένη
  • 50 γρ. πολύχρωμα τρουφάκια

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.

Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε το γιαούρτι, το λιωμένο βούτυρο και το αυγό.

Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι στο μείγμα με το γιαούρτι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και να σχηματιστεί ένα αραιό μείγμα χωρίς σβόλους.

Προσθέτουμε 1 κ.σ. ηλιέλαιο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το ανάβουμε σε μέτρια φωτιά.

Μεταφέρουμε το μείγμα για τα pancake σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής έχοντας τοποθετήσει μία απλή στρογγυλή μύτη μπροστά και με το κορνέ σχηματίζουμε pancake σε σχήμα φιδάκι μέσα στο τηγάνι.

Τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά σε μέτρια φωτιά όσα pancakes χωράνε στο τηγάνι μας μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα από την κάτω πλευρά.

Με μία σπάτουλα αναποδογυρίζουμε προσεκτικά ώστε να ψήσουμε και την άλλη πλευρά για άλλα 2-3 λεπτά.

Μεταφέρουμε σε ένα πιάτο στο οποίο έχουμε τοποθετήσει απορροφητικό χαρτί και περνάμε τα ξυλάκια στα pancakes.

Επαναλαμβάνουμε με το υπόλοιπο μείγμα.

Σερβίρουμε με λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα και πολύχρωμα τρουφάκια.

Πηγή:akispetretzikis.

Related posts

CUPCAKES με διπλή σοκολάτα!

Αναστάσης Δαφνής

Cooking Time: Κεφτεδάκια με σπαγγέτι και σάλτσα ντομάτας

Αναστάσης Δαφνής

Κιμαδόπιτα σουφλέ

paraskevi.eustathiou

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου