Mont Blanc με τζίντζερ και κάστανα

Δημοσιεύθηκε στις | Κατηγορία: Γεύσεις

Μέγεθος κειμένου: α+ α-

Για το σερβίρισμα μην περιμένετε να βγαίνει ομοιόμορφο κομμάτι!

Το όνομα του γλυκού προέρχεται από την οροσειρά Mont Blanc, καθώς η τούρτα μοιάζει με το χιονισμένο βουνό!

Υλικά

Για τις μαρέγκες

4 ασπράδια αυγών σε θερμοκρασία δωματίου
120 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
120 γρ. άχνη ζάχαρη

Για τον πουρέ κάστανο

400 γρ. κάστανα σε σακούλα σε κενό αέρος
500 γρ. νερό
150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

Για τη γέμιση

100 γρ. κρέμα γάλακτος
230 γρ. τυρί μασκαρπόνε
1 κ.γ. σιρόπι βανίλια
Για το σερβίρισμα

200 γρ. σοκολάτα κουβερτούτα ψιλοκομμένη
150 γρ. κρέμα γάλακτος
40 γρ. τζίντζερ ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 100ο C στον αέρα.
Παίρνουμε 3 ταψιά και βάζουμε λαδόκολλα. Παίρνουμε ένα πιάτο 18 εκ. και κάνουμε έναν κύκλο με ένα στυλό πάνω στο αντικολλητικό χαρτί του ενός ταψιού. Μετά κάνουμε το ίδιο στα άλλα 2 ταψιά με ένα πιάτο 15 εκ. και ένα 13 εκ.
Για τις μαρέγκες

Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών στο μίξερ με το σύρμα σε χαμηλή ταχύτητα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και σταδιακά αυξάνουμε την ταχύτητα και ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει.
Όταν σφίξει και γυαλίσει η μαρέγκα μας προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα. Βάζουμε τη μαρέγκα μας μέσα σε ένα κορνέ και τη ρίχνουμε στους κύκλους που έχουμε σχηματίσει κάνοντας σπιράλ .
Ψήνουμε τις μαρέγκες για 2 ώρες μέχρι να στεγνώσουν.
Τις βγάζουμε από τον φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν.

Για τον πουρέ κάστανο

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα κάστανα με το νερό και τη ζάχαρη και τα βράζουμε για μισή ώρα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μείνει 1 δάχτυλο νερό στον πάτο της κατσαρόλας.
Περνάμε τα κάστανα απο το μούλτι και τα πολτοποιούμε μαζί με τα ζουμιά του.
Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό για να βοηθήσουμε τον πουρέ να γίνει πιο λείος. Αφήνουμε τον πουρέ στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει τελείως (περίπου 2-3 ώρες).

Για τη γέμιση

Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό τον πουρέ μέχρι να γίνει λείος. Αλλάζουμε το φτερό με το σύρμα, ρίχνουμε το τυρί μασκαρπόνε, την κρέμα γάλακτος και το σιρόπι βανίλιας.
Χτυπάμε το μείγμα μέχρι να αφρατέψει (περίπου 3-4 λεπτά) και βάζουμε στο ψυγείο καλά και να σφίξει.

Για το σερβίρισμα

Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το τζίντζερ σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Σε ένα μπολ έχουμε τη ψιλοκομμένη σοκολάτα. Μόλις βράσει η κρέμα την αφήνουμε την κατσαρόλα για 2 λεπτά στην άκρη σκεπασμένη με μία μεμβράνη. Έπειτα σουρώνουμε την κρέμα και τη ρίχνουμε μέσα στην ψιλοκομμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε με μία σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Τοποθετούμε τη μαρέγκα των 18 εκ. στη βάση μιας πιατέλας. Βάζουμε μέρος από τη γέμιση από πάνω. Έπειτα βάζουμε τη μαρέγκα των 15 εκ. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και το ίδιο κάνουμε και με την άλλη μαρέγκα. Στην πάνω πάνω ρίχνουμε τη γκανάς.
Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο να δέσει.

Πηγή:akispetretzikis.com

Όπου και αν βρίσκεσαι, ο,τι κι αν κάνεις, αποθήκευσε στην μνήμη του κινητού σου τους τηλεφωνικούς αριθμούς και το email του Backstage24.gr και στείλε μας την φωτογραφία, το βίντεο, το μήνυμά σου, την καταγγελία, τις παρατηρήσεις σου, για να δείξεις και να πεις αυτό που θέλεις.

Τηλ. 6978996046

Άλλοι τρόποι επικοινωνίας με το Backstage24.gr:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ! * Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας με ελληνικούς χαρακτήρες, πεζοκεφαλαία.

Το Backstage24.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Ωστόσο, οφείλει να διαγράφει σχόλια που το περιεχόμενό τους είναι απειλητικό, προσβλητικό, χυδαίο, βίαιο ή υβριστικό προς άλλους σχολιαστές ή την ίδια ομάδα του site.