Backstage24.gr
Γεύσεις

Μοσχαρίσια μπριζόλα με δαμάσκηνα, μαύρη μπύρα και σινάπι

Η ιδανική συνταγή για το Σαββατιάτικο τραπέζι!

Υλικά:

  • 2 μοσχαρίσιες σπαλομπριζολες περίπου 550 γρ η κάθε μια
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 6 αποξηραμένα δαμάσκηνα
  • 2 κουταλιές μαύρη ζάχαρη
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • χυμό από ένα πορτοκάλι και λίγο ξύσμα
  • ½ μάτσο φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
  • ½ μάτσο φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
  • 1 μαύρη μπύρα
  • 1κουταλια του γλυκού κόκκους σιναπιού
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Καβουρδίζουμε τους κόκκους σιναπιού σε ένα τηγάνι σε χαμηλή θερμοκρασία με το λαδί. Στη συνέχεια βάζουμε το κρεμμύδι και τα μυρωδικά, σοτάρουμε ελαφρά και προσθέτουμε την μπύρα, τα δαμάσκηνα, την μαύρη ζάχαρη, το χυμό και το ξύσμα από το πορτοκάλι μαζί με λίγο αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε την μαινάδα για 15 λεπτά και μετά την αφήνουμε να κρυώσει. Μαρινάρουμε τις μπριζόλες για 24 ώρες και ψήνουμε στο grill 5 λεπτά κάθε πλευρά. Ραντίζουμε συνέχεια με την μαρινάδα.

Related posts

Βελούδινη κρέμα σοκολάτας

Γιάννης Μαυρίδης

Φτιάξε Daquiri ακτινίδιο και «άραξε» με την παρέα σου στο μπαλκόνι!

Αναστάσης Δαφνής

Δροσερή Ιταλική σαλάτα

supervisor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live