Backstage24.gr
Γεύσεις

Μους σοκολάτα σε 4 λεπτά

Φτιάξτε μους σοκολάτα σε 4 λεπτά και χωρίς φούρνο…

Υλικά: 

100 γρ. μαύρη σοκολάτα σε κομματάκια

300 ml κρέμα γάλακτος

50 γρ. άχνη ζάχαρη

1 μεγάλο άσπρο αυγό

τριμμένη σοκολάτα, για γαρνιτούρα

2 κουταλιές της σούπας Amaretto ή άλλο λικέρ, ή Amaretto σιρόπι

Διαδικασία: 

Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρόλα μέχρι να αχνίζει. Σε τρία μπολ χωριστά σε μπεν μαρί λιώνουμε την σοκολάτα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά. Σε μπολ βάζουμε τον κρόκο, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι και τα ανακατεύουμε με σύρμα. Ρίχνουμε την καυτή κρέμα στα αβγά. Ξαναβάζουμε την κρέμα στην κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά με συνεχές ανακάτεμα και αφήνουμε για περίπου 4′-5′. Αφού σιγοβράσει η κρέμα, κατεβάζουμε από τη φωτιά. Ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί. Απαλά ανακατεύουμε. Βάζουμε τη μους σε στρώσεις είτε σε ατομικά ποτήρια είτε σε μπολ. Απαραίτητη προϋπόθεση να παγώσει καλά στο ψυγείο και να σφίξει.

Διαβάστε επίσης:

Σουβλάκια λαχανικών με ταλαγάνι

Related posts

Πεϊνιρλί με ζαμπόν και τυρί

Γιάννης Μαυρίδης

To Pelagos κερδίζει το πρώτο του αστέρι Michelin

Αναστάσης Δαφνής

Τηγανιτές φλογέρες με μανιτάρια με φύλλο κρούστας

Γιάννης Μαυρίδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live