Backstage24.gr
Γεύσεις

Μους σοκολάτας γάλακτος με καραμελωμένα φουντούκια

Υλικά

Για τη μους

90 γρ. κρέμα γάλακτος
90 γρ. γάλα
40 γρ. κρόκοι αυγών
25 γρ. ζάχαρη
415 γρ. σοκολάτα γάλακτος
340 γρ. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί
φουντούκια καραμελωμένα

Εκτέλεση

Για τη μους

Σε ένα μπεν μαρί βάζουμε τη σοκολάτα γάλακτος για να λιώσει λίγο. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε κρέμα γάλακτος, γάλα, ζάχαρη και έναν κρόκο αυγού και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει το μείγμα. Μόλις πήξει το προσθέτουμε μέσα στη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και αφήνουμε να κρυώσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη μισή ποσότητα κρέμας γάλακτος που έχουμε χτυπήσει σε σαντιγί. Μόλις ομογενοποιηθεί η πρώτη δόση βάζουμε και την υπόλοιπη σαντιγί. Σερβίρουμε το μείγμα σε κατάλληλα ποτήρια και τα βάζουμε στο ψυγείο για να κρυώσουν. Σερβίρεται με καραμελωμένα φουντούκια.

Αντί για καραμελωμένα φουντούκια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιον άλλο ξηρό καρπό ή τριμμένο μπισκότο.

Πηγή:yiannislucacos

Related posts

Σπανακόπιτα με φέτα και φύλλο από ζύμη μαγιάς

editor

Ομελέτα με καπνιστό σολομό και άνηθο

Αναστάσης Δαφνής

Ψητός σολομός με κους κους, λαχανικά και κρέμα βαλσάμικου με δαμάσκηνο

supervisor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live