Backstage24.gr
Γεύσεις

Μους τριπλής σοκολάτας

Μοναδική γεύση και απίστευτη υφή!

Υλικά

950 γραμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
8 κρόκους
50 γραμ. ζάχαρη
2 κ.γλ. υγρή βανίλια ή 2 κάψουλες βανίλια
1 μεγάλο φύλλo ζελατίνης των 5 γρ. ή δύο μικρά
150 γραμ. σοκολάτα λευκή
150 γραμ. σοκολάτα γάλακτος
150 γραμ. πικρή σοκολάτα
1 πρέζα αλάτι
κακάο για πασπάλισμα
καρούλια σοκολάτας λευκής
γάλακτος και πικρής ανάμεικτα

Εκτέλεση

Για τη μους σοκολάτας, ζεσταίνουμε πρώτα τα 250 γρ. κρέμα γάλακτος σε κατσαρόλα μέχρι να αχνίζει. Σε τρία μπολ χωριστά σε μπεν μαρί λιώνουμε τις τρεις σοκολάτες. Κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Σε μπολ βάζουμε τους κρόκους, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι και ομογενοποιούμε με σύρμα.
Με ροή κλωστής και ανακατεύοντας, ρίχνουμε την καυτή κρέμα στα αβγά. Ξαναβάζουμε την κρέμα στην κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά με συνεχές ανακάτεμα και αφήνουμε για περίπου 4′-5′. Αν έχουμε θερμόμετρο να είναι 71ºC.

Αφου σιγοψηθεί η κρέμα, κατεβάζουμε από τη φωτιά, στήβουμε τη ζελατίνη και την προσθέτουμε. Ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί. Για πιο λεία υφή περνάμε την κρέμα από λεπτή σίτα.

Ισομοιράζουμε την κρέμα στις σοκολάτες, ομογενοιποιούμε και αφήνουμε στον πάγκο να κρυώσουν καλά. Χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα σε παχύρρευστη μορφή.

Αραιώνουμε κάθε σοκολάτα με 2 κ.σ. κρέμα και ισομοιράζουμε την υπόλοιπη χτυπημένη κρέμα. Απαλά ανακατεύουμε.

Βάζουμε τη μους σε στρώσεις είτε σε ατομικά ποτήρια είτε σε μπολ και σερβίρουμε με σκουπ παγωτού και καρούλια σοκολάτας. Απαραίτητη προϋπόθεση να παγώσει καλά στο ψυγείο και να σφίξει.

Πηγή:argiro

Related posts

Τάρτα µε σοκολάτα και φράουλες

paraskevi.eustathiou

Κλασική Μαρμελάδα βερίκοκο (3 μόνο υλικά)

Αναστάσης Δαφνής

Αφράτος κορμός με φράουλα και σοκολάτα!

supervisor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου