Backstage24.gr
Γεύσεις

Μπαμπάς

Λαχταριστός και “γεμάτος”!

Υλικά

3 φακελάκια ξερή μαγιά
140 γρ. γάλα χλιαρό
100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. ζάχαρη
3 αυγά μέτρια
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
300 γρ. αλεύρι σκληρό

Για το σιρόπι

250 γρ. νερό
350 γρ. ζάχαρη
φλούδες και χυμό από μισό λεμόνι
50 γρ. brandy

Για τη γέμιση

500 γρ. κρέμα γάλακτος πολύ παγωμένη
75 γρ. ζάχαρη άχνη

Για την επικάλυψη

2 κ.σ. μαρμελάδα βερίκοκο ή μέλι
1 κ.σ. νερό
50 γρ. φιστίκι Αιγίνης, χοντροκομμένο

Εκτέλεση

Για το σιρόπι

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, το χυμό και τις φλούδες από το λεμόνι και θερμαίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Βράζουμε 2-3 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το brandy και αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη να κρυώσει.

Για τη γέμιση

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα την κρέμα γάλακτος και την ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει μια ωραία σαντιγί.
Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.

Για την συναρμολόγηση

Βγάζουμε τον κέικ (μπαμπά) από τον φούρνο και το τρυπάμε σε πολλά σημεία με ένα ξυλάκι από σουβλάκι ή ένα μαχαιράκι και όσο είναι ακόμα καυτό σιροπιάζουμε με το σιρόπι .
Το αφήνουμε να ρουφήξει το σιρόπι και να κρυώσει καλά.
Όταν κρυώσει αφαιρούμε προσεκτικά από τη φόρμα και με ένα πριονωτό μαχαίρι κόβουμε στη μέση οριζόντια
Βάζουμε τη σαντιγί σε ένα κορνέ ή την απλώνουμε με ένα κουτάλι στο κάτω κομμάτι του γλυκού και καπακώνουμε με το άλλο.
Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τη μαρμελάδα με το νερό και με ένα πινέλο αλείφουμε πάνω από το κέικ να γυαλίσει.
Πασπαλίζουμε με το φιστίκι και σερβίρουμε

Πηγή:akispetretzikis.com

Related posts

Σπανακόπιτα

supervisor

Που θα απολαύσετε φρέσκο ψάρι σε συνδυασμό με μία ζεστή ατμόσφαιρα

Γιάννης Μαυρίδης

Kυπριακή Τυρόπιτα η Χαλλουμόπιτα!

Αναστάσης Δαφνής

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live