
Υλικά:
Για το μπράουνις:
- 250 γρ. βούτυρο
- 440 γρ. ζάχαρη
- 4 μεγάλα αβγά
- 70 γρ. κακάο
- 2 βανίλιες
- 50 γρ. αλεύρι
- 2 πρέζες αλάτι
- 150 γρ. σοκολάτα γάλακτος σε κομματάκια
- 80 γρ. πικρή σοκολάτα σε κομματάκια
- 100 γρ. καρύδια
- 1 συσκευασία (900ml)παγωτό σοκολάτα μπανάνα
Για τις καραμελωμένες μπανάνες:
3 κ.σ. βούτυρο
4 μέτριες σε μέγεθος μπανάνες ώριμες και σφιχτές
2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
Για το μπράουνις:
- Βουτυρώνουμε μικρό μακρόστενο ή τετράγωνο ταψάκι. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ºC.
- Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα. Να μην κάψει πολύ. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε να λιώσει. Προσθέτουμε το κακάο, τη βανίλια και τα χτυπημένα αβγά.
- Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι με το αλάτι κοσκινισμένα. Απαλά ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε τα κομμάτια σοκολάτας και τα καρύδια. Ανακατεύουμε απαλά και αδειάζουμε το μίγμα στο ταψί. Ψήνουμε για 25′ . Αφήνουμε να κρυώσει καλά και κόβουμε σε κομμάτια.
Για τις καραμελωμένες μπανάνες:
- Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Σοτάρουμε τις μπανάνες σε σιγανή φωτιά να ροδίσουν ελαφρά.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη στο τηγάνι κι ανακατεύουμε για 2′-3′ λεπτά μέχρι η ζάχαρη να λιώσει. Ρίχνουμε το αλάτι και τη κρέμα. Αφήνουμε μερικά λεπτά μέχρι να πυκνώσει με το βρασμό η καραμέλα γάλακτος.
- Κόβουμε κομμάτια μπράουνις σε μέγεθος μπουκιάς.
- Βάζουμε επάνω μπανάνα με καραμέλα ,παγωτό σοκολάτα μπανάνα και περιχύνουμε με λίγη σάλτσα μπανάνας.