Backstage24.gr
Γεύσεις

Μπανάνες με ρούμι, καστανή ζάχαρη και παγωτό

Ένα από τα πιο αγαπημένα επιδόρπια! 

Υλικά

100 γρ. φρέσκο βούτυρο
6 μεγάλες μπανάνες
6 κ.γ. καστανή ζάχαρη
150ml ρούμι
600 γρ. παγωτό βανίλια
φρέσκος δυόσμος, για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε καλά το φρέσκο βούτυρο μέχρι να λιώσει καλά.

Ξεφλουδίζουμε τις μπανάνες και τις σοτάρουμε στο φρέσκο βούτυρο απ’ όλες τις πλευρές, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Πασπαλίζουμε με τη καστανή ζάχαρη, ανακατεύουμε ελαφρά με ένα κουτάλι, προσέχοντας να μη σπάσουν οι μπανάνες.

Μόλις δούμε τη ζάχαρη να λιώνει, αδειάζουμε μέσα στο τηγάνι το ρούμι.

Σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε να πάρει βράση.

Στη συνέχεια ξεσκεπάζουμε, αφαιρούμε τις μπανάνες και τις μεταφέουμε σε μια πιατέλα.

Αφήνουμε τα υλικά του τηγανιού να σιγοβράσουν και να πήξουν.

Σερβίρουμε στα πιάτα τις μπανάνες συνοδεία παγωτού βανίλια και περιχύνουμε με τη σάλτσα του τηγανιού.

Πηγή:dimitrisskarmoutsos.

Related posts

Γαριδοσαλάτα

supervisor

Κέικ Μπανάνα

supervisor

Μοσχάρι με πορτοκάλι στη γάστρα

supervisor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου