Ένα από τα πιο αγαπημένα επιδόρπια!
Υλικά
100 γρ. φρέσκο βούτυρο
6 μεγάλες μπανάνες
6 κ.γ. καστανή ζάχαρη
150ml ρούμι
600 γρ. παγωτό βανίλια
φρέσκος δυόσμος, για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε καλά το φρέσκο βούτυρο μέχρι να λιώσει καλά.
Ξεφλουδίζουμε τις μπανάνες και τις σοτάρουμε στο φρέσκο βούτυρο απ’ όλες τις πλευρές, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Πασπαλίζουμε με τη καστανή ζάχαρη, ανακατεύουμε ελαφρά με ένα κουτάλι, προσέχοντας να μη σπάσουν οι μπανάνες.
Μόλις δούμε τη ζάχαρη να λιώνει, αδειάζουμε μέσα στο τηγάνι το ρούμι.
Σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε να πάρει βράση.
Στη συνέχεια ξεσκεπάζουμε, αφαιρούμε τις μπανάνες και τις μεταφέουμε σε μια πιατέλα.
Αφήνουμε τα υλικά του τηγανιού να σιγοβράσουν και να πήξουν.
Σερβίρουμε στα πιάτα τις μπανάνες συνοδεία παγωτού βανίλια και περιχύνουμε με τη σάλτσα του τηγανιού.
Πηγή:dimitrisskarmoutsos.