Μπάρες βρώμης με καρύδα και αποξηραμένα σύκα

Δημοσιεύθηκε στις | Κατηγορία: Γεύσεις

Μέγεθος κειμένου: α+ α-

Τρώγονται ως υγιεινό πρωινό και snack, χορταίνουν αρκετά ώστε να μην υποκύπτουμε σε τσιμπολογήματα και είναι ένα πολύ καλό snack και για τα παιδιά!

Υλικά

  • 4 ασπράδια αβγών (120γρ.)
  • 140γρ. ζάχαρη άχνη
  • 45γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 130γρ. καρύδα ινδική
  • 100γρ. σύκα αποξηραμένα, ψιλοκομμένα
  • 120γρ. σοκολάτα γάλακτος, ψιλοκομμένη
  • 70γρ. βρώμη
  • 80γρ. μέλι
  • 90γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς και στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ένα ταψί διαστάσεων 20×30εκ.
Βάζετε τα ασπράδια στον κάδο του μίξερ και με το σύρμα, σε μεσαία ταχύτητα, τα διογκώνετε. Όταν η μαρέγκα είναι έτοιμη τη βγάζετε από το μίξερ, προσθέτετε την άχνη και ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ. Έπειτα προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός της κουβερτούρας, και ανακατεύετε.
Απλώνετε ομοιόμορφα το μίγμα στο ταψί και ψήνετε στο φούρνο για περίπου 40 λεπτά. Στο μεταξύ λιώνετε τη σοκολάτα κουβερτούρα σε φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί.
Μόλις οι μπάρες ψηθούν τις βγάζετε από το φούρνο, τις αφήνετε να κρυώσουν και έπειτα τις περιχύνετε με τη λιωμένη κουβερτούρα. Όταν κρυώσει και η κουβερτούρα κόβετε τις μπάρες σε ορθογώνιο σχήμα και τις διατηρείτε σε δροσερό περιβάλλον.

Πηγή:.olivemagazine

Όπου και αν βρίσκεσαι, ο,τι κι αν κάνεις, αποθήκευσε στην μνήμη του κινητού σου τους τηλεφωνικούς αριθμούς και το email του Backstage24.gr και στείλε μας την φωτογραφία, το βίντεο, το μήνυμά σου, την καταγγελία, τις παρατηρήσεις σου, για να δείξεις και να πεις αυτό που θέλεις.

Τηλ. 6978996046

Άλλοι τρόποι επικοινωνίας με το Backstage24.gr:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ! * Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας με ελληνικούς χαρακτήρες, πεζοκεφαλαία.

Το Backstage24.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Ωστόσο, οφείλει να διαγράφει σχόλια που το περιεχόμενό τους είναι απειλητικό, προσβλητικό, χυδαίο, βίαιο ή υβριστικό προς άλλους σχολιαστές ή την ίδια ομάδα του site.