Backstage24.gr
Γεύσεις

Μπέργκερ με καραμελωμένα κρεμμύδια

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην αγαπά τα burger!

Εμείς σας προτείνουμε μια λαχταριστή συνταγή για σπιτικά ακαταμάχητα burger με καραμελωμένα κρεμμύδια.

Υλικά:

  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 2 φλ γλυκό κρεμμύδι, λεπτοκομμένο
  • 2 κ.γ. ζάχαρη
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1/8 κ.γ. μαύρο πιπέρι
  • 1 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι
  • 3 κ.σ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 2 κ.σ. ντοματοπελτές
  • 1 κ.γ. ξηρή ρίγανη
  • 1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • 1/4 κ.γ. βασιλικό ξηρό
  • 450 γρ κιμά μοσχαρίσιο
  • 4 ψωμάκια χάμπουργκερ
  • 1 μεγάλη ντομάτα, κομμένη σε φέτες
  • φύλλα μαρουλιού

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι. Μαγειρεύουμε 6 λεπτά, ανακατεύοντας.

Προσθέτουμε το βαλσάμικο και μαγειρεύουμε για 30 δευτερόλεπτα.

Βάζουμε σε ένα μπολ την παρμεζάνα, τον ντοματοπελτέ, τη ρίγανη, τη σκόνη σκόρδου, το βασιλικό και τον κιμά και ζυμώνουμε μπιφτέκια.

Φτιάχνουμε 4 μπιφτέκια και ζεσταίνουμε ένα σχαροτήγανο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.

Λαδώνουμε λίγο το σχαροτήγανο και βάζουμε τα μπιφτέκια, ψήνοντάς τα κι από τις δύο μεριές για 5 λεπτά.

Τοποθετούμε φύλλα μαρουλιού, 2 φέτες ντομάτας, ένα μπιφτέκι σε κάθε ψωμάκι και από πάνω 1/4 φλ με το μείγμα κρεμμυδιού, καπακώνουμε και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!

Related posts

Μίνι κεμπάπ με σουσάμι, ταχίνι και ντιπ γιαουρτιού

supervisor

Μπριζολάκια χοιρινά στο τηγάνι

paraskevi.eustathiou

Σολωμός με πικάντικες φακές και φασολάκια

paraskevi.eustathiou

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου