Backstage24.gr
Γεύσεις

Μπισκότα σοκολάτας με πορτοκάλι και κανέλα

Ότι καλύτερο για το τραπέζι του πρωινού!

Υλικά:

  • 1 πορτοκάλι το ξύσμα,
  • 1 αβγό,
  • ½ φλ. μαύρη ζάχαρη,
  • 1 γερή πρέζα κανέλα,
  • 3 γεμάτες κουταλιές κακάο     σε σκόνη,
  • 1 κουταλιά γάλα,
  • 1 πρέζα αλάτι,
  • ½ φλ. (πατικωμένο) σταφιδάκια σουλτανίνα,
  • 1 ½ φλ. αλεύρι + λίγο επιπλέον,
  • 125 γρ. βούτυρο  (½ πακέτο + 1 κουταλιά περίπου),
  • ½ φλ. (περίπου) chocolate chips (κομματάκια σοκολάτας σαν κουμπάκια).

Εκτέλεση:

Λιώνετε το βούτυρο σε ένα μπρικάκι σε πολύ χαμηλή φωτιά (ή στα μικροκύματα) και το αφήνετε να κρυώσει. Βάζετε το αβγό, τη μαύρη ζάχαρη, την κανέλα, το κακάο, το γάλα, το λιωμένο βούτυρο και 1 φλ. αλεύρι στο πολυμίξερ και τα χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ύστερα, προσθέτετε λίγο – λίγο το υπόλοιπο αλεύρι. Αδειάζετε τη ζύμη σε μια λεκάνη και προσθέτετε το ξύσμα του πορτοκαλιού και τα σταφιδάκια και ζυμώνετε τη ζύμη να ενσωματωθούν. Αν κολλάει πολύ την πασπαλίζετε με αλεύρι και τη ζυμώνετε μέχρι που να μη κολλάει πια. Την πλάθετε σε μπάλα και την κρατάτε τυλιγμένη με πλαστική μεμβράνη στο ψυγείο για 1 ώρα. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 210°C. Ανοίγετε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο (πάχους ½ εκ. περίπου) πάνω σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια και την κόβετε σε μικρούς δίσκους με κουπ-πατ ή ένα ποτήρι. Τους απλώνετε πάνω σε ταψί στρωμένο με αντικολλητική λαδόκολλα και βάζετε πάνω στον καθένα 6-7 chocolate chips, πιέζοντάς τα ελαφρά για να κολλήσουν. Ψήνετε τα μπισκότα για 12 περίπου λεπτά στο φούρνο, τα ξεκολλάτε προσεχτικά και τα κρυώνετε πάνω σε σχάρα.

Πηγή: xrysessyntages

Related posts

Κέικ λαχανικών

paraskevi.eustathiou

Μικρό παστίτσιο σπανάκι για αρχάριους!

Αναστάσης Δαφνής

#oposprepei: Η Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης παρουσίασε τη Νέα ΕΖΑ

Αναστάσης Δαφνής

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου