Backstage24.gr
Γεύσεις

Mπουκιές μπακαλιάρου σε κριτσανιστό κουρκούτι τεμπούρα

Eν όψει 25ης Μαρτίου και με δεδομένο ότι o μπακαλιάρος σκορδαλιά είναι τετριμμένος εμείς σας παρουσιάζουμε τις μπουκιές μπακαλιάρου με τεμπούρα.

Υλικά: 1 κιλό μπακαλιάρο, 200 γρ. αλεύρι, 50 γρ.κόρν φλάουρ, 1/2 κ.γ. μπέκιν παόυντερ, 1 κρόκος αβγού, 330 γρ. μπίρα παγωμένη, 1 κ.γ. ρίγανη, 1 κ.γ. γλυκάνισο, 100 ml ελαιόλαδο, 100 ml σπορέλαιο.

Διαδικασία: Αρχίζετε να κόβετε κομματάκι-κομματάκι το κρέας του βακαλάου αφαιρώντας όλα τα κόκαλα και το τοποθετείτε σε άλλο μπολ, ελέγχοντας αν υπάρχει κοκαλάκι. Όταν μαζευτεί όλο το κρέας στο μπολ, ζυμώνετε ελαφρά για να γίνει απόλυτα εύπλαστο και στη συνέχεια το πλάθεται σε μικρά μπαλάκια.

Για το κουρκούτι: Έχετε βάλει την μπύρα μισή ώρα πριν κάνετε το κουρκούτι στη κατάψυξη ώστε να είναι σχεδόν παγωμένη. Σε μπολ βάζετε το αλεύρι, το κορν φλάουερ, το μπέικιν πάουντερ και τα αρωματικά που θα χρησιμοποιήσετε. Τα ανακατεύετε. Σε άλλο μπολ βάζετε τον κρόκο του αβγού και αφού τον χτυπήσετε με σύρμα, ρίχνετε το 1/3 της μπύρας συνεχίζοντας το χτύπημα για μισό λεπτό. Στη συνέχεια ρίχνετε το υγρό μέσα στα αλεύρια και χτυπάτε ελαφρά με το σύρμα, συμπληρώνοντας την υπόλοιπη μπίρα σταδιακά στο επόμενο λεπτό. Αφήνετε το κουρκούτι 10 λεπτά ως μισή ώρα πριν το χρησιμοποιήσετε. Τέλος, βάζετε σε ένα τηγάνι το λάδι και αφού κάψει σε μεσαία φωτιά ρίχνετε μέσα έναν-έναν τους μπακαλιαροκεφτέδες, αφού τους περάσετε μέσα από το κουρκούτι. Τους τηγανίζετε για περίπου 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά, τους βγάζετε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν για 1-2 λεπτά.

Σερβίρισμα: Συνοδέψτε είτε με σκορδαλιά ακολουθώντας την παραδοσιακή λογική, είτε με σος ταρτάρ σε πιο γκουρμέ εκδοχή.

Διαβάστε επίσης: 

Σοκολατένιο και αμαρτωλό Cheese Cake

Related posts

Φιλέτο ψαριού με λαχανικά

supervisor

Μπακλαβάς

paraskevi.eustathiou

Spaghetti ή Casarecce με ντοματίνια

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου