Gossipstory.gr
Γεύσεις

Μπουρέκια με κιμά

Γευστικό σνακ για όλες τις ώρες!

 

Υλικά:

 

  • 3/4 κιλού κιμάς
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά πάστα ντομάτας
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο
  • 1/2 φλιτζάνι τυρί τριμμένο
  • 1/2 κιλού φύλλο μπακλαβά
  • 1 κομμάτι κανέλα
  • 1 κουταλιά μαϊντανό
  • αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση:

Βάζουμε τον κιμά με 3-4 κουταλιές βούτυρο  και το κρεμμύδι να καβουρδιστεί,ανακατεύουμε με ξύλινο κουτάλι να ξεσβωλιάσει και προσθέτουμε τη πάστα λιωμένη σε 1 φλιτζάνι νερό,υον μαϊντανο,αλάτι,πιπέρι και τη κανέλα.
Αφήνουμε να σιγοβράσει και να πιει το ζουμί του.Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το τυρί.Ανακατεύουμε και βγάζουμε τη κανέλα.
Κόβουμε τα φύλλα σε τεμάχια 6 δακτύλων και μήκους 10-15 δακτύλων,τα βουτυρώνουμε ένα-ένα,βάζουμε στην άκρη λίγο κιμά,διπλώνουμε τις 2 πλαινές άκρες του φύλλου προς τα μέσα,για να φεύγει ο κιμάς και κατόπιν τυλίγουμε σαν τσιγάρο.
Βουτυρώνουμε απ΄ εξω το φύλλο,τοποθετούμε σε ταψί και ψήνουμε για 10-15 λεπτά σε μέτριο φούρνο να ροδοψηθούν.
Μπορούν να ψηθούν και στο τηγάνι σε καυτό βούτυρο.

 

Related posts

Pizza Μπακλαβάς: Πίτσα με φύλλο κρούστας!

Αναστάσης Δαφνής

Pancakes με καρύδια και μέλι

Γιάννης Μαυρίδης

Μιλφέιγ με παγωτό

Γιάννης Μαυρίδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live