Backstage24.gr
Γεύσεις

Μπριάμ

Προσέχουμε να κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια τα λαχανικά που θέλουν περισσότερο χρόνο για να ψηθούν και σε μεγαλύτερα αυτά που ψήνονται πιο γρήγορα!

Υλικά

1 μελιτζάνα
2 καρότα
1 πατάτα
1 κολοκύθι μεγάλο ή 2 μικρά
1 κίτρινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
1 κρεμμύδι
2-3 σκελίδες σκόρδο
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
δεντρολίβανο
ρίγανη
θυμάρι
αλάτι
πιπέρι
ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
2 ντομάτες
2 κ.σ. μέλι

Για το γλάσο γιαουρτιού

250 γρ. γιαούρτι
1 αυγό
λίγη παρμεζάνα
ξύσμα από 1 λεμόνι
½ χυμό από λεμόνι
θυμάρι
ρίγανη

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει.
Παράλληλα κόβουμε όλα τα λαχανικά μας και τα προσθέτουμε σε ένα μπολ. Τη μελιτζάνα σε κύβους 2 εκ., τα καρότα σε λεπτές φέτες 1 εκ., την πατάτα με την φλούδα σε κύβους 2 εκ., το κολοκύθι σε κάθετες φέτες 3-5 εκ., την κίτρινη-κόκκινη-πράσινη πιπεριά σε λωρίδες 5 εκ. και το κρεμμύδι σε πολύ λεπτές φέτες .
Προσθέτουμε στο μπολ το σκόρδο αφού το ψιλοκόψουμε, το ελαιόλαδο, τα μυρωδικά μας, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Σοτάρουμε σε δόσεις (4-5 δόσεις) τα λαχανικά μας για περίπου 2-3 λεπτά η κάθε μία. Προσοχή, όχι όλα μαζί γιατί έτσι θα βράσουν.
Βάζουμε την κάθε δόση σε ένα ταψί, μόλις είναι έτοιμη.
Μόλις βάλουμε όλα μας τα λαχανικά στο ταψί προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι.
Κόβουμε τις ντομάτες σε κύβους 5 εκ.και τις προσθέτουμε στο ταψί.
Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε καλά.
Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά.
Λίγο πριν να είναι έτοιμο το φαγητό μας, χτυπάμε με σύρμα τα υλικά για το γλάσο γιαουρτιού: το γιαούρτι, το αυγό, λίγη παρμεζάνα, το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι, το θυμάρι, τη ρίγανη και το περιχύνουμε πάνω από το μπριάμ.
Ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να πάρει χρώμα περίπου 5-10 λεπτά.

Πηγή:/akispetretzikis.com

Related posts

«Σαγανάκι» θαλασσινών με πιπεριές, ντομάτα και φέτα

supervisor

Κορμός λευκής σοκολάτας

paraskevi.eustathiou

Brownies με σοκολάτα και crumble αμυγδάλου

paraskevi.eustathiou

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου