Μπριζόλες με σάλτσα charcutiere

Δημοσιεύθηκε στις | Κατηγορία: Γεύσεις

Μέγεθος κειμένου: α+ α-

Πανεύκολο και έτοιμο μέσα σε 15 λεπτά!

Υλικά

4 μπριζόλες χοιρινές λαιμού
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1 κ.σ. θυμάρι
2 σκ. σκόρδο
250 γρ. κρασί λευκό
1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
200 γρ. κρέμα γάλακτος

Για το σερβίρισμα

πουρέ πατάτας
αγγουράκι τουρσί
1 κ.σ. ρίγανη
1 κ.σ. θυμάρι

Εκτέλεση

Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.
Απλώνουμε στις μπριζόλες ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και τις βάζουμε στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε θυμάρι, το σκόρδο ψιλοκομμένο και σοτάρουμε τις μπριζόλες για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν χρώμα.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη μουστάρδα, την κρέμα γάλακτος και καλύπτουμε με το καπάκι. Χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με τον πουρέ, το αγγουράκι τουρσί, ρίγανη και θυμάρι.

Πηγή:akispetretzikis.com

Όπου και αν βρίσκεσαι, ο,τι κι αν κάνεις, αποθήκευσε στην μνήμη του κινητού σου τους τηλεφωνικούς αριθμούς και το email του Backstage24.gr και στείλε μας την φωτογραφία, το βίντεο, το μήνυμά σου, την καταγγελία, τις παρατηρήσεις σου, για να δείξεις και να πεις αυτό που θέλεις.

Τηλ. 6978996046

Άλλοι τρόποι επικοινωνίας με το Backstage24.gr:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ! * Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας με ελληνικούς χαρακτήρες, πεζοκεφαλαία.

Το Backstage24.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Ωστόσο, οφείλει να διαγράφει σχόλια που το περιεχόμενό τους είναι απειλητικό, προσβλητικό, χυδαίο, βίαιο ή υβριστικό προς άλλους σχολιαστές ή την ίδια ομάδα του site.