Backstage24.gr
Γεύσεις

Μπριζόλες με σάλτσα charcutiere

Πανεύκολο και έτοιμο μέσα σε 15 λεπτά!

Υλικά

4 μπριζόλες χοιρινές λαιμού
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1 κ.σ. θυμάρι
2 σκ. σκόρδο
250 γρ. κρασί λευκό
1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
200 γρ. κρέμα γάλακτος

Για το σερβίρισμα

πουρέ πατάτας
αγγουράκι τουρσί
1 κ.σ. ρίγανη
1 κ.σ. θυμάρι

Εκτέλεση

Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.
Απλώνουμε στις μπριζόλες ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και τις βάζουμε στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε θυμάρι, το σκόρδο ψιλοκομμένο και σοτάρουμε τις μπριζόλες για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν χρώμα.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη μουστάρδα, την κρέμα γάλακτος και καλύπτουμε με το καπάκι. Χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με τον πουρέ, το αγγουράκι τουρσί, ρίγανη και θυμάρι.

Πηγή:akispetretzikis.com

Related posts

Μπέργκερ με καραμελωμένα κρεμμύδια

supervisor

Λαζάνια με κιμά και 4 τυριά

Γιάννης Μαυρίδης

Spaghetti ή Casarecce με ντοματίνια

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live