Backstage24.gr
Γεύσεις

Μπριζόλες μοσχαρίσιες με σάλτσα πιπεριάς

Μια νόστιμη πρόταση για το μπάρμπεκιου που βάζει “φωτιά” στα πιάτα!

Υλικά

4 μπριζόλες μοσχαρίσιες
4 πιπεριές κόκκινες, ψημένες στο φούρνο σε φέτες
1 πιπεριές πράσινη χωρίς σπόρους, ψιλοκομμένη
1 κρεμμύδι μικρό, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας ξίδι
φυλλαράκια βασιλικού
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Αλείφετε τις κόκκινες πιπεριές με δύο κουταλιές σούπας ελαιόλαδο και τις ψήνετε στο μπάρμπεκιου ή το γκριλ.
Ζεσταίνετε δυο κουταλιές ακόμη ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, την πράσινη πιπεριά και το σκόρδο. Συνεχίζετε το σοτάρισμα σε χαμηλή φωτιά για να μη μαυρίσει το κρεμμύδι. Προσθέτετε τις ψημένες πιπεριές και τις ανακατεύετε μέσα στη σάλτσα.
Προσθέτετε το ξίδι, αλατοπίπερο και τα φυλλαράκια βασιλικού (ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο ζεστό νερό στη σάλτσα για να μη στεγνώσει). Πολτοποιείτε τη σάλτσα.
Στο μεταξύ αλείφετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο τις μπριζόλες και τις ψήνετε στο μπάρμπεκιου για 2 λεπτά από κάθε πλευρά αν τις θέλετε ελαφρά ψημένες ή από 3 λεπτά αν τις θέλετε μέτρια ψημένες. Τις αλατοπιπερώνετε στο τέλος και τις σερβίρετε μαζί με τη σάλτσα πιπεριάς και φέτες λεμονιού. Συνοδεύετε με πράσινη σαλάτα και ψητές πατάτες.

Πηγή: olivemagazine.gr

Related posts

Φαλάφελ

paraskevi.eustathiou

Ελιόψωμο της στιγμής…

Αναστάσης Δαφνής

Vegan μαγειρίτσα

paraskevi.eustathiou

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live