Backstage24.gr
Γεύσεις

Μπρουλέ ρυζιού με καρύδα

Ένας γλυκός πειρασμός που σίγουρα πρέπει να δοκιμάσεις!

Υλικά:

  • 3/4 φλ καστανό ρύζι για γεμιστά και ριζότο
  • 1 λίτρο νερό
  • 4 φλ γάλα καρύδας
  • 2 φλ γάλα συμπυκνωμένο
  • 3/4 φλ ζάχαρη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 μεγάλο ξυλάκι κανέλας
  • 1/2 κ.γ. σκόνη γαρίφαλου
  • 1 φλ καρύδα, τριμμένη
  • 1/3 φλ καστανή ζάχαρη για την καραμέλα

Εκτέλεση:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ανακατεύουμε το καστανό ρύζι για γεμιστά και ριζότο, το νερό, το γάλα καρύδας, το συμπυκνωμένο γάλα, τη ζάχαρη, το αλάτι, το ξυλάκι κανέλας και το γαρίφαλο.

Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα.

Βάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά μέχρι το ρύζι να τριπλασιαστεί σε μέγεθος και ο όγκος του μείγματος στην κατσαρόλα να μειωθεί. Ανακατεύουμε συχνά για να μην κολλήσει το ρύζι στον πάτο.

Προσθέτουμε την τριμμένη καρύδα και μαγειρεύουμε με το καπάκι σε πολύ χαμηλή φωτιά για άλλα 5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε το μείγμα ισόποσα σε κεραμικά μπολ, φροντίζοντας κάθε ένα να γεμίσει μέχρι ¾ .

Καλύπτουμε τα κεραμικά σκεύη με αλουμινόχαρτο και βάζουμε στο ψυγείο (το αλουμινόχαρτο θα προστατέψει το γλυκό από το να στεγνώσει τελείως).

Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο. Πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη και καίμε την κορυφή ή ψήνουμε ελάχιστα, ώστε να καραμελώσει η ζάχαρη.

Καλή επιτυχία!

Related posts

Γρήγορο γλυκό με τσουρέκι

paraskevi.eustathiou

Πίτσα light, ιδανικό γεύμα με λίγες θερμίδες!

supervisor

Τουρλού στο φούρνο με λαχανικά

paraskevi.eustathiou

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου