Muffins με επικάλυψη μους σοκολάτας πραλίνας

Δημοσιεύθηκε στις | Κατηγορία: Γεύσεις

Μέγεθος κειμένου: α+ α-

Έτοιμα μέσα σε 1 ώρα και 10 λεπτά! Υπέροχα για παιδικά πάρτι!

Για τα μάφιν

7 ασπράδια
250 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
170 γρ βούτυρο
40 γρ μέλι
100 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
125 γρ. φουντούκια τριμμένα σε σκόνη

Για τη μους

250 γρ σοκολάτα κουβερτούρα με γεύση πραλίνας
350 γρ κρέμα γάλακτος
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
λίγη άχνη ζάχαρη για σερβίρισμα (προαιρετικά)

Για τα μάφιν

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς, στον αέρα.
Στο μίξερ χτυπάμε με το σύρμα τα ασπράδια μέχρι να γίνει μαρέγκα αλλά όχι πάρα πολύ σφιχτή.
Αφαιρούμε από το μίξερ και την αδειάζουμε σε ένα μπολ.
Χωρίς να καθαρίσουμε τον κάδο χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο και το μέλι μέχρι να αφρατέψουν πολύ καλά. Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας ανακατεύουμε στο μείγμα αυτό το αλεύρι και τη σκόνη φουντουκιού.
Προσθέτουμε το 1/3 από τη μαρέγκα και ανακατεύουμε με τη σπάτουλα μέχρι να ενωθούν τα δύο μείγματα.
Προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρέγκα σε 2 δόσεις ανακατεύοντας απαλά με τη σπάτουλα.
ΔΕΝ ανακατεύουμε πάρα πολύ για να μην χάσουμε τον όγκο της μαρέγκας.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε 10-15 χαρτάκια για μάφιν που τα έχουμε βάλει στις μεταλλικές θήκες και ψήνουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να βγαίνει στεγνή οδοντογλυφίδα που την μπήγουμε μέσα στο μάφιν.
Αφαιρούμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

Για τη μους

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα.
Αφήνουμε να κρυώσει μέχρι να φτάσει περίπου στη θερμοκρασία του σώματός μας.
Παράλληλα, χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα την κρέμα γάλακτος και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να σφίξει και να γίνει σαντιγί.
Προσθέτουμε μέσα στη λιωμένη σοκολάτα το 1/3 από τη σαντιγί και ανακατεύουμε καλά και γρήγορα με μια μαρίζ μέχρι να ενσωματωθεί το μείγμα. Είναι σημαντικό όπως είπαμε η σοκολάτα να μην είναι καυτή ώστε να μην κόψει η σαντιγί από τη θερμοκρασία.
Έπειτα προσθέτουμε το μείγμα σοκολάτας-κρέμας στην υπόλοιπη σαντιγί και ομογενοποιούμε ανακατεύοντας ελαφρά με τη μαρίζ.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα κορνέ και το αποθηκεύουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 10 λεπτά πριν σερβίρουμε τα μάφιν με ροζέτες από τη μους επάνω τους.
Διακοσμούμε προαιρετικά με άχνη ζάχαρη.

Πηγή:akispetretzikis.com

Όπου και αν βρίσκεσαι, ο,τι κι αν κάνεις, αποθήκευσε στην μνήμη του κινητού σου τους τηλεφωνικούς αριθμούς και το email του Backstage24.gr και στείλε μας την φωτογραφία, το βίντεο, το μήνυμά σου, την καταγγελία, τις παρατηρήσεις σου, για να δείξεις και να πεις αυτό που θέλεις.

Τηλ. 6978996046

Άλλοι τρόποι επικοινωνίας με το Backstage24.gr:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ! * Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας με ελληνικούς χαρακτήρες, πεζοκεφαλαία.

Το Backstage24.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Ωστόσο, οφείλει να διαγράφει σχόλια που το περιεχόμενό τους είναι απειλητικό, προσβλητικό, χυδαίο, βίαιο ή υβριστικό προς άλλους σχολιαστές ή την ίδια ομάδα του site.