Backstage24.gr
Γεύσεις

Μύρισε Σίφνος! Αφράτοι ρεβυδοκεφτέδες

Αφράτοι, πικάντικοι ρεβυθοκεφτέδες. Συνοδεύεται τέλεια με πιτούλες, λαχανικά και σάλτσα γιαουρτιού!

Υλικά

½ κιλό ρεβύθια
1 κρεμμύδι μεγάλο, τριμμένο στον τρίφτη
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 φλιτζανάκι του καφέ δυόσμο ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι αλεύρι
1 κοφτή κουτ. σούπας κύμινο
1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
λίγο αλεύρι για το τηγάνισμα
λάδι για το τηγάνισμα
αλάτι, πιπέρι
Σερβίρετε:
αραβικές πιτούλες
λίγη ντομάτα σε κυβάκια
λίγο αγγούρι σε κυβάκια
λίγο κρεμμύδι σε κυβάκια
λίγο ταχίνι
λίγο γιαούρτι στραγγιστό
λίγο χυμό λεμονιού
ξύσμα από 1 λεμόνι
1) Μουλιάζετε αποβραδίς τα ρεβύθια σε κρύο νερό. Την άλλη μέρα το πρωί αφαιρείτε όσα περισσότερα φλούδια μπορείτε, τρίβοντας τα ρεβύθια μέσα σε μια διπλωμένη πετσέτα (με τα ρεβύθια ανάμεσα). Ύστερα τα βάζετε στο μπλέντερ και τα αλέθετε μέχρι να γίνουν ένας πηχτός πολτός τον οποίο μεταφέρετε μέσα σε ένα μεγάλο μπολ.

2) Πασπαλίζετε τα αλεσμένα ρεβύθια με το αλεύρι. Ρίχνετε το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το σκόρδο, το δυόσμο, το κύμινο, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι, το λάδι και ένα φλιτζανάκι του καφέ νερό. Ζυμώνετε καλά το μίγμα και το αφήνετε σκεπασμένο στην άκρη να ανακατευτούν τα αρώματά του.

3) Ζεσταίνετε άφθονο φυτικό λάδι σε ένα τηγάνι, παίρνετε με ένα κουτάλι μικρές ποσότητες από το μίγμα και τους δίνετε σχήμα σφαιριδίου. Ύστερα περνάτε τους κεφτέδες από ένα ελαφρύ αλεύρωμα και τους τηγανίζετε στο καυτό λάδι μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.

4) Βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και αφήνετε τους ρεβυθοκεφτέδες σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν από τα περιττά λάδια.

5) Σερβίρετε τους ρεβυθοκεφτέδες μαζί με αραβικές πιτούλες, ψιλοκομμένη χωριάτικη σαλάτα και ένα dressing, το οποίο φτιάχνετε ανακατεύοντας ίση ποσότητα ταχινιού και γιαουρτιού μαζί με λίγο χυμό και ξύσμα από ένα λεμόνι, αλάτι και λευκό πιπέρι.

Διαβάστε επίσης:

Σνίτσελ με καπνιστές πατάτες

Related posts

Πώς να φτιάξετε το πιο νόστιμο banoffee!

supervisor

Μοσχάρι με μπύρα και λαχανικά

supervisor

Κέικ ουράνιο τόξο

paraskevi.eustathiou

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου