Νέα καινοτόµος µέθοδος γρήγορης, εξέτασης!

Δημοσιεύθηκε στις | Κατηγορία: Ατζέντα

Μέγεθος κειμένου: α+ α-

Με αφορµή την 1η Δεκεµβρίου – Παγκόσµια Ηµέρα AIDS, Ο Δήµος Αθηναίων, Το AHF Europe και ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας «Θετική Φωνή» σας προσκαλούν στη συνέντευξη τύπου που παραθέτουν την Πέµπτη 29 Νοεµβρίου, στις 12:00, στην Αίθουσα Τελετών του Δήµου Αθηναίων (πλατεία Κοτζιά).

Κύριοι άξονες της συζήτησης είναι η επιτυχηµένη εφαρφογή του µοντέλου γρήγορης και δωρεάν εξέτασης για HIV για πρώτη φορά σε ιατρική δοµή της χώρας απο τα δηµοτικά ιατρεία σε συνεργασία µε το AHF Europe, στο πλαίσιο της παγκόσµιας
συµφωνίας Fast Track Cities αλλά και η νέα καµπάνια του των δύο φορέων για την προώθηση της δωρεάν εξέτασης,. Επίσης, θα συζητηθούν τα αποτελέσµατα της εξαετούς συνεργασίας της Θετικής Φωνής και του AHF Europe µέσω της εφαρµογής του
µοντέλου γρήγορης εξέτασης, τα εµπόδια και οι προκλήσεις για την έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία, και οι προκλήσεις και το στίγµα που αντιµετωπίζουν οι άνθρωποι που ζουν µε HIV. Συγχρόνως θα παρατεθούν τα νεώτερα δεδοµένα για την HIV λοίµωξη (επιδηµιολογικά και θεραπευτικά) και οι στόχοι του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου.

Το µοντέλο εξέτασης του AHF είναι µια καινοτόµος µέθοδος γρήγορης, δωρεάν εξέτασης µε µια σταγόνα αίµα απο το δάχτυλο και αποτέλεσµα σε µόλις 1 λεπτό. Στο πλαίσιο του ενός έτους λειτουργίας του προγράµµατος του Δήµου Αθηναίων στα δηµοτικά ιατρεία ο παραολυµπιονίκης κολύµβησης Αντώνιος Τσαπατάκης και ο ηθοποιός Πυγµαλίων Δαδακαρίδης θα εξεταστούν δηµοσίως σε µια προσπάθεια να προωθηθεί η ευαισθητοποίηση του κοινού γύρω απο ζητήµατα εξέτασης και πρόληψης.

Η εξέταση θα λάβει χώρα στο Δηµαρχείο Αθηνών 1 ώρα πριν απο τη συνέντευξη τύπου στις 11.00 πµ.
Στο πάνελ των οµιλητών συµµετέχουν ο Δήµαρχος Αθηναίων Γιώργος Καµίνης, η Μαριάννα Φωτιάδου, υπεύθυνη προγραµµάτων του AHF Europe στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η Γιώτα Τουλούµη, Καθηγήτρια Βιοστατιστικής και Επιδηµιολογίας και εκπρόσωπος της οµάδας εργασίας του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Δράσης για το HIV/AIDS, ο Γιάννης Τούντας, Καθηγητής Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής και ο Νίκος Δέδες, Πρόεδρος του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδας.

Όπου και αν βρίσκεσαι, ο,τι κι αν κάνεις, αποθήκευσε στην μνήμη του κινητού σου τους τηλεφωνικούς αριθμούς και το email του Backstage24.gr και στείλε μας την φωτογραφία, το βίντεο, το μήνυμά σου, την καταγγελία, τις παρατηρήσεις σου, για να δείξεις και να πεις αυτό που θέλεις.

Τηλ. 6978996046

Άλλοι τρόποι επικοινωνίας με το Backstage24.gr:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ! * Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας με ελληνικούς χαρακτήρες, πεζοκεφαλαία.

Το Backstage24.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Ωστόσο, οφείλει να διαγράφει σχόλια που το περιεχόμενό τους είναι απειλητικό, προσβλητικό, χυδαίο, βίαιο ή υβριστικό προς άλλους σχολιαστές ή την ίδια ομάδα του site.