Backstage24.gr
Υγεία & Ομορφιά

Νέα παγκόσμια έρευνα αποκαλύπτει τις δυνατότητες που κάθε γυναίκα έχει, αλλά δε γνωρίζει.

Μήπως οι γυναίκες ψάχνουν τα μυστικά της επιτυχίας και της προσωπικής ολοκλήρωσης σε λάθος κατεύθυνση;

Νέα παγκόσμια έρευνα αποδεικνύει οτι οι γυναίκες ψάχνουν τις απαντήσεις για αυτό που τις σταματά σε λάθος κατεύθυνση, ενώ τελικά η λύση ήταν πάντα μέσα τους. Ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που “φρενάρει” τις γυναίκες είναι ο ίδιος τους ο  εαυτός και πιο συγκεκριμένα ο “εσωτερικός τους κριτής”/ InnerCritic.

Σύμφωνα με την έρευνα της GlobalWebIndex που πραγματοποιήθηκε από την Google για λογαριασμό της Danone Activia:

  • 59% των γυναικών συμφώνησαν ότι o“εσωτερικός τους κριτής” τις κράτησε πίσω περισσότερο από οποιεσδήποτε άλλες καταστάσεις στη δουλειά τους
  • 62% των γυναικών δήλωσαν ότι ο “εσωτερικός τους κριτής” τις απέτρεψε από το να κάνουν το επόμενο βήμαστην προσωπική τους ζωή

Ποιος είναι όμως πραγματικά αυτός ο “εσωτερικός κριτής” και πως επηρεάζει τις γυναίκες;

Είναι αυτή η  φωνή που δημιουργεί αισθήμα αμφιβολίας, που “κλέβει” την αυτοπεποίθηση των γυναικών αποτρέποντάς τες απο τα επόμενα βήματά τους. Είναι ωστόσο στο χέρι της κάθε γυναίκας να μετατρέψει αυτή τη σχέση σε μία σχέση με θετικό πρόσημο. Είναι απόφαση καθεμίας να συμφιλιωθεί με τον “εσωτερικό της κριτή”, να αναγνωρίσει τα σημεία εκείνα που πρέπει να δώσει τις μικρές της μάχες και να πετύχει τελικά τους στόχους της.

Η Καθηγήτρια κοινωνικής ψυχολoγίας και συγγραφέας, Ellen Langer, σχολιάζει«ο “εσωτερικός κριτής” μπορεί να είναι κινητήριος μοχλός ή φρένο στη ζωή των γυναικών και αυτό εξαρτάται από τη θέση που αποφασίζουν να του δώσουν: αυτή του κακόβουλου κριτή ή του μυαλωμένου συμβουλάτορα που θα τις βοηθήσει να αδράξουν τις ευκαιρίες και να δημιουργήσουν νέες καταστάσεις, ανοίγοντας κύκλους νέων θετικών εξελίξεων».

Είναι απόφαση κάθε γυναίκας να συμφιλιωθεί με τον “εσωτερικό της κριτή” και να αναπτύξει μαζί του μια εποικοδομητική σχέση, χωρίς να τον αφήνει να λειτουργεί καταστροφικά στην εργασία, τις σχέσεις και την ευημερία της. Όλες οι γυναίκες μπορούν να ξεπεράσουν την εσωτερική αυτή σύγκρουση και να αισθανθούν ισορροπημένες, με θετική διάθεση, φέρνοντας σε αρμονία το σώμα και το μυαλό τους.

Με το 67% των γυναικών να συμφωνούν ότι πίεσαν πολύ τον εαυτό τους για να πετύχουν το σκοπό τους, είναι φανερό ότι υπάρχει μια μοναδική ευκαιρία να αναπτύξουν μια φιλική σχέση με τον “εσωτερικό τους κριτή” που θα τις βοηθήσει να αναδείξουν τον καλύτερο τους εαυτό! Οι γυναίκες που συμμετείχαν στη έρευνα, δήλωσαν ότι όταν βρήκαν τον τρόπο να συνεργαστούν με τον “εσωτερικό τους κριτή”, ένιωσαν σε απόλυτη ισορροπία με άμεσο αντίκτυπο στους τομείς που τις ενδιέφεραν:

Εργασία

  • 84% πίστεψαν περισσότερο στις ικανότητές τους και συνειδητοποίησαν καλύτερα τις δυνατότητές τους
  • 84% είχαν περισσότερη πίστη στον εαυτό τους και αισθάνονταν σίγουρες για το αποτέλεσμα της εργασίας τους

Σχέσεις

  • 84% είχαν περισσότερη αυτοπεποίθηση και αυτό βελτίωσε τη σχέση με το σύντροφό τους
  • 82% είχαν περισσότερη εμπιστοσύνη στον εαυτό τους, ώστε να προσεγγίσουν κάποιον που τις έλκυε ερωτικά
  • 77% ήταν πιθανότερο να αποδεχτούν μια πρόταση για έξοδο, επειδή οι ίδιες αισθάνονταν στα καλύτερά τους

Ευεξία

  • 83% πίστεψαν ότι μπορούσαν να ασχοληθούν μεένα νέο χόμπι και το ξεκίνησαν
  • 87% αποφάσισαν να επιμένουν περισσότερο στους στόχους τους
  • 79% έκαναν περισσότερη γυμναστική & φρόντισαν περισσότερο τον εαυτό τους, γιατί αισθάνονταν υψηλά επίπεδα αυτοσεβασμού και επιθυμίας να ασχοληθούν με την εμφάνισή τους

activia-%ce%93%ce%bb%cf%85%ce%ba%ce%b9%ce%ac-%ce%91%cf%80%cf%8c%ce%bb%ce%b1%cf%85%cf%83%ce%b7_3in1

LiveInSync με τoActivia και αναδείξτε τον καλύτερο εαυτό σας!

Ο “εσωτερικός κριτής” των γυναικών είναι η φωνή που μόνο οι γυναίκες ακούν, αλλά μπορεί να αντηχήσει αρκετά δυνατά και να επηρεάσει σημαντικές πτυχές της ζωής τους. Είναι μια φωνή, στην οποία καμία γυναίκα δεν πρέπει να επιτρέπει να την κρατάει πίσω, “δεμένη”, να την κάνει να αμφιβάλλει για τις αποφάσεις της ή να της προσθέτει έξτρα πίεση. Αντίθετα, πρέπει να την μετατρέπει σε θετική κριτική, έτσι ώστε να κάνει το επόμενο βήμα της και να πετυχαίνει τους στόχους της.

Related posts

Yoga: Τα οφέλη που σου “μεταμορφώνουν” το σώμα

editor

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ REVIV & CENEGENICS

editor

3+1 τρόποι για να μακρύνεις φυσικά τα νύχια σου

Γιάννης Μαυρίδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live