Backstage24.gr
Γεύσεις

Νηστίσιμα μπιφτέκια με κινόα!

Για μπιφτέκια ακόμα και στη νηστεία! 

Υλικά:

  • 1 φλιτζ. κινόα
  • 2 φλιτζ. νερό
  • 1 φλιτζ. ρύζι Καρολίνα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κρεμμύδι ψιλομμένο
  • 1 καρότο ψιλομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι μαϊντανός ψιλομμένος
  • 4-5 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
  • 1/2 κ.γλ. κάρυ
  • 1/2 κ.γλ. κουρκουμάς

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC.

Ξεπλένουμε την κινόα σε άφθονο νερό, τρίβοντας καλά με το χέρι ώστε να φύγει η πικρή γεύση της φλούδας. Στη συνέχεια στραγγίζουμε, τοποθετούμε σε κατσαρόλα και ρίχνουμε το νερό. Προσθέτουμε το αλάτι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά αυστηρά μέχρι 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Απομακρύνουμε από το μάτι και αφήνουμε για λίγο να κρυώσει η κινόα. Κατόπιν τη σουρώνουμε.

Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Καλό είναι να μαλακώσει αρκετά για να βοηθήσει στο πλάσιμο των μπιφτεκιών. Σουρώνουμε το ρύζι και το βάζουμε σε μεγάλο μπολ μαζί με την κινόα. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το μπέικιν πάουντερ, το κρεμμύδι, το καρότο, τον μαϊντανό, τη φρυγανιά, το κάρι και τον κουρκουμά. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να σχηματιστεί ένα εύπλαστο σφιχτό μείγμα. Πλάθουμε σε αφράτα μπιφτέκια. Τα αραδιάζουμε σε ταψί αλειμμένο με ελαιόλαδο και ψήνουμε για 20 λεπτά. Κατόπιν τα αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά. Σερβίρουμε συνοδεύοντας με λαχανικά και μουστάρδα.

Πηγή: mamapeinao

Related posts

Cinnamon rolls με σάλτσα καραμέλας

editor

Μπάρες με ταχίνι και σοκολάτα

editor

Mπουκιές μπακαλιάρου σε κριτσανιστό κουρκούτι τεμπούρα

Αναστάσης Δαφνής

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live