Backstage24.gr
Γεύσεις

Νηστίσιμη γεμιστή κολοκύθα

Για να κλέψετε τις εντυπώσεις ακόμα και στο νηστίσιμο τραπέζι

Ψητή γεμιστή κολοκύθα. Εύκολη συνταγή για 6 μερίδες που θα θες να τις φας χωρίς να το μοιραστείς!

Υλικά:

  • 1 κολοκύθα μακρόστενη 1,5-2 κιλά
  • 3 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 2 κλ. θυμάρι
  • 2 κλ. δεντρολίβανο
  • 100 γρ. φακές
  • 100 γρ. αποξηραμένα cranberries
  • ½ κ.γ μοσχοκάρυδο σε σκόνη
  • 150 γρ. κόκκινο κρασί
  • 150 γρ. νερό
  • 1 κύβος λαχανικών
  • 80 γρ. φύλλα σπανάκι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση: 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα. Κόβουμε με προσοχή την κολοκύθα στη μέση κατά μήκος και αφαιρούμε τα σπόρια της. Αλείφουμε με 1 κ.σ.  ελαιόλαδο και τη βάζουμε σε ένα ταψί με τη φλούδα προς τα κάτω. Ψήνουμε για 60 λεπτά μέχρι να μαλακώσει η ψίχα της κολοκύθας και να καραμελώσει ελαφρά. Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε για 20-25 λεπτά να κρυώσει ελαφρά. Με ένα κουτάλι βγάζουμε τη ψίχα της κολοκύθας, με προσοχή όμως για να μην βγάλουμε τη φλούδα της και κάνουμε τρύπα. Ψιλοκόβουμε τη ψίχα και την κρατάμε σε ένα μπολ. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα φύλλα από το θυμάρι και το δεντρολίβανο. Παράλληλα, βάζουμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα να ζεσταθεί. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τις φακές, το ψιλοκομμένο θυμάρι και δεντρολίβανο, τα cranberries και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε με τη βοήθεια μιας ξύλινης κουτάλας. Σβήνουμε με το κρασί και και περιμένουμε να εξατμιστούν τα 2/3 του κρασιού. Προσθέτουμε το νερό, τον κύβο λαχανικών  και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν οι φακές αλλά να μην διαλύονται. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα. Αφαιρούμε από τη φωτιά την κατσαρόλα. Προσθέτουμε τη ψίχα της κολοκύθας, το σπανάκι, αλάτι και πιπέρι. Γεμίζουμε τα δύο κομμάτια της κολοκύθας με τη γέμιση. Καπακώνουμε τα δύο κομμάτια ώστε να έχουμε πάλι μία κολοκύθα. Δένουμε με σπάγγο. Ξαναβάζουμε στο φούρνο για 10 λεπτά.

Πηγή: akispetretzikis.

Related posts

Φτιάξε μια σαλάτα με κολοκυθάκια «μούρλια»!

supervisor

Aυτό είναι το μυστικό μου για αφράτα μπιφτέκια!

Αναστάσης Δαφνής

Smoothie με μπανάνα και πορτοκάλι

paraskevi.eustathiou

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου