Backstage24.gr
Γεύσεις

Νηστίσιμο παγωτό –συνταγή Αγίου Όρους-

Υλικά 

  • 1 κιλό γάλα αμυγδάλου, σόγιας ή ρυζιού
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό σαλέπι
  • Σοκολάτα κουβερτούρα
  • Κοπανισμένη και καραμελωμένη αμυγδαλόψιχα

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το γάλα της σόγιας. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το σαλέπι και τα ρίχνουμε στο γάλα να βράσουν σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας για να μην κολλήσουν.  Αφού βράσει καλά σβήνουμε την φωτιά. Μόλις κρυώσει χτυπάμε το μείγμα και ρο βάζουμε στο ψυγείο. Όταν περάσουν περίπου 20 λεπτά, το πασπαλίζουμε με ξυσμένη κουβερτούρα και  καραμελωμένη αμυγδαλόψιχα.

Related posts

Τραγανά χοιρινά σνίτσελ – στικ με λαχανικά φούρνου

Αναστάσης Δαφνής

Κουλουράκια λαδιού

editor

Kαλοκαιρινή τούρτα με φράουλες

editor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live