Backstage24.gr
Γεύσεις

Noodles με κοτόπουλο και γλυκόξινη σάλτσα

Noodles με γλυκόξινη σάλτσα, μια από τις πιο αγαπημένες συνταγές της ασιατικής κουζίνας!

Υλικά

1 φιλέτο στήθος κοτόπουλου
3 κ.σ ελαιόλαδο
1 συσκευασία noodles αυγού
1 συσκευασία σάλτσα γλυκόξινη
1 κρεμμύδι (κομμένο σε λεπτές φέτες)
1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κ.γλ. φρέσκο τζίντζερ (τριμμένο)
1 καρότο (κομμενο σε λεπτές φέτες)
1 κόκκινη πιπεριά (κομμένη σε λεπτές φέτες)
1/2 κεφάλι μπρόκολο (κομμένο σε μικρές μπουκιές)
6 φρέσκα baby καλαμπόκια
λίγες φρέσκες φύτρες φασολιών
4 φρ. κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)

Εκτέλεση

Για τα noodles με γλυκόξινη σάλτσα, βάζουμε πρώτα σε ένα μπολ τα νουντλς αυγού και τα περιχύνουμε με βραστό νερό να τα σκεπάζει. Με τσιμπίδα τα ανακατεύουμε να χωρίσουν μεταξύ τους και να μαλακώσουν.

Κόβουμε το κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες. Ζεσταίνουμε το γουόκ και προσθέτουμε το λάδι.

Σοτάρουμε το κοτόπουλο για 5′ ανακατεύοντας το να αλλάξει χρώμα και να ψηθεί. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο, το τζιντζερ και το κρεμμύδι. Σοτάρουμε για 2-3΄ να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα λαχανικά, κομμένα σε φέτες ή σε μικρά καρέ.

Σοτάρουμε για 2΄, προσθέτουμε 1/3 φλ. νερό, σκεπάζουμε και χαμηλώνουμε την εστία στο μέτριο. Βράζουμε για 2΄.

Τέλος, προσθέτουμε το μισό μπουκάλι σάλτσα, τα μαλακά νουντλς, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και σιγομαγειρεύουμε για 2-3΄ επιπλέον

Σερβίρουμε σε 4 μπολ αμέσως.

Πηγή: argiro.gr

Related posts

Ζαμπονοκασερόπιτα

paraskevi.eustathiou

Πιτάκια με κιμά και φέτα

paraskevi.eustathiou

Συμβουλές για δημιουργήσετε ονειρεμένες εκδηλώσεις από τους ειδικούς

Αναστάσης Δαφνής

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου