Backstage24.gr
Γεύσεις

Ντοματόρυζο, τόσο παλαιομοδίτικο, αλλά τόσο νόστιμο!

 

Καλοκαιρινό και εύκολο φαγάκι…

Υλικά: 

500 γρ. ρύζι
1/4 φλ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
2 πράσινες πιπεριές
1 κόκκινη πιπεριά
2 ντομάτες ή 1 κονκασέ
1 κύβο ή ζωμό σπιτικό
Αλάτι και πιπέρι

Διαδικασία: 

Κόβουμε σε καρεδάκια το κρεμμύδι, τις πιπεριές και τις ντομάτες. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μία κατσαρόλα και σωτάρουμε για λίγο το κρεμμύδι και αμέσως μετά και τις πιπεριές μέχρι να μαραθούν λίγο. Ρίχνουμε το ρύζι και το ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτουμε τις ντομάτες ή το κονκασέ.

Ρίχνουμε τον ζωμό ή νερό με τον κύβο. Υπολογίζουμε γενικά τα υγρά να είναι 2,5 φλ. υγρό κάθε 1 φλ. ρύζι. Το μισό κιλό ρύζι είναι συνήθως 2,5 φλ., οπότε πρέπει να προσθέσουμε 6,5 φλ. νερό και τον κύβο, ή όσα φλ. ζωμό έχουμε και να το συμπληρώσουμε με νερό. Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία ανακατεύοντας συχνά για να μην μας κολλήσει.

Προσέξτε το ρυζάκι να μαλακώσει αρκετά αλλά να κρατάει λίγο και όταν το κατεβάσετε να έχει μείνει και λίγο ζουμάκι, να μην έχει απορροφήσει όλα τα υγρά γιατί έτσι καθώς θα κρυώνει θα κολλήσουν τα ρυζάκια μεταξύ τους και δεν θα είναι σπυρωτό.

Πηγή: cookeatup

Related posts

Ζυμαρικά με τόνο στο φούρνο

supervisor

Το πλάνο διατροφής 7 ημερών για αποτοξίνωση πριν βγεις στη παραλία!

supervisor

Τσάι με blueberry και λεμόνι: Kοκτέιλ με 0% αλκοόλ και αρκετό τσάι

Αναστάσης Δαφνής

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου