Gossipstory.gr
Ατζέντα

“Ο Κύκλος του 10…” στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το  Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης φιλοξενεί από τις 8 Απριλίου 2016 και για πέντε μόνο παραστάσεις το μουσικοθεατρικό έργο “Ο Κύκλος του 10″.

Ποιος είναι ο ήχος της γέννησης; Ποιος ο ήχος του βρέφους όταν αυτό τρέφεται από τον πλακούντα και πως αποτυπώνεται η έκρηξη τη στιγμή που νερά σπάνε και η καινούργια ζωή ετοιμάζεται να δει το πρώτο φως της μέρας;

Η ζωή είναι Κύκλος και στον κύκλο αυτό δώσαμε ήχο, δώσαμε διάσταση που ορίζεται στο απόλυτο 10, η αρχή και το τέλος, η γέννηση, η πορεία και ο θάνατος.

“Ο Κύκλος του 10” είναι μια μουσικοθεατρική παράσταση με 10 μουσικούς και ερμηνευτές, 8 ηθοποιούς και χορευτές που δίνουν ψυχή και σώμα σε μια έκρηξη συναισθημάτων. Μέσω φυσικών ήχων των μουσικών οργάνων θα ακούσουμε και θα δούμε τον Θάνατο, την γέννηση, τον έρωτα, την αγωνία και γενικότερα τον κύκλο της ζωής .

Η πρώτη μουσική ενότητα είναι βασισμένη στο Μύθο του Σίσυφου από το βιβλίο του Αλμπέρ Καμύ. Ο αγώνας του Σίσυφου που περιφρονεί τους θεούς, αγαπά την ζωή και μισεί τον θάνατο, γίνεται σύμβολο της ανθρώπινης μοίρας.

Η επόμενη μουσική ενότητα έχει βασικό θέμα την μητρική αρχή, την γέννηση και την δημιουργία, την αναγνώριση, την γνωριμία και το πάθος.

Για πολλούς η φυσική εξέλιξη ενός ζευγαριού, είναι ο γάμος . Έτσι λοιπόν δεν θα μπορούσαμε να το παραλείψουμε από την ιστορία μας.

Η τρίτη ενότητα ανοίγει με κείμενα του Μίλτου Σαχτούρη και συνεχίζει με μουσικά ακούσματα που βασίζεται στην μοναξιά, την εγκατάλειψη, ενώ ακούμε αποσπάσματα από βιβλία της Μάρως Βαμβουνάκη καθώς και κείμενα που έγραψε μόνο για τον «Κύκλο του Δέκα».

Στον απολογισμό των ζευγαριών και ίσως της ζωής έχουμε κείμενα από τον  Λίνο Ιωαννίδη ενώ στην τέταρτη μουσική ενότητα θα δούμε πια την λύτρωση, την σωτηρία και την επιστροφή.

IMK,Kyklos tou 10, b3 IMK,Kyklos tou 10,β26 IMK,Kyklos tou10, b33
Συντελεστές:

Σάββας Καρατζιάς (μουσική σύνθεση)

Αναστάσης Δεληγιάννης (χορογραφία)

Ιάκωβος Βέρδης (σκηνοθεσία)

Αναστάσιος Στέλλας (μουσική προετοιμασία)

Εμμανουέλα Αραμπατζή (υπεύθυνη συντονισμού)

Beyond Group (παραγωγή και προώθηση)

Μαρία Μπαρούτα (βοηθός σκηνοθέτη)

Μάγδα Καλορίτη (Ενδυματολόγος – Σκηνογράφος)

Κλεοπάτρα Σάρλη (φωτογραφία)

Σοφία Τότου, Ιάσoνας Σωφρόνης (video art)

Ηλίας Μόσχοβας (backstage, camera)

Στο κέντρο του Κύκλου μας: Ιωάννα Πηλιχού & Θάνος Χρόνης,
Πλαισιώνουν: Ιωάννα Βλαγκούλη, Λευτέρης Βλάχος, Ρούλα Μανιάτη, Φανή Παρλή, Ραφαέλα Πετράι, Ιωάννης Σιδηρόπουλος,

Μουσικοί: Αυγουστίνος Μουστάκας, Μανώλης Ζαραφωνήτης, Κωνσταντίνος Γούζιος, ΛίναΤριανταφύλλου , Ρενάτος Κουσί, Δανάη Κιουπούρουγλου (Μουσικό σύνολο όπερας νέων)
Παναγιώτης Γώγος (πιάνο)

Το έργο θα περιοδεύσει σε Ελλάδα και Εξωτερικό.

Related posts

Συναυλία της Πηγής Λυκούδη

editor

Ένα νέο roof garden στην καρδιά της Αθήνας!

Αναστάσης Δαφνής

Νέος αέρας στην πισίνα του Hilton!

editor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live