Οικονομικό Φόρουμ Δελφών: Ομιλία της Κατερίνας Παναγοπούλου, με θέμα «Οικουμενικός Ελληνισμός: Παγκόσμιος μοχλός ανάπτυξης»

Δημοσιεύθηκε στις | Κατηγορία: Lifestyle

Μέγεθος κειμένου: α+ α-

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, αυτή τη φορά στην ενότητα «Φιλοσοφία», συμμετείχε στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, η κυρία Κατερίνα Παναγοπούλου, η οποία, με την ομιλία της και υπό την ιδιότητα της άμισθης Συμβούλου του Πρωθυπουργού για θέματα Ελληνισμού της Διασποράς, απευθύνθηκε στους Συνέδρους, εστιάζοντας στην Οικουμενική αναπτυξιακή διάσταση του Ελληνισμού.

Η κυρία Παναγοπούλου, η οποία την Παρασκευή παρακολούθησε την ομιλία του Πρωθυπουργού, το Σάββατο το απόγευμα, επικέντρωσε την προσοχή της στην «συγκροτημένη και βιώσιμη στον χρόνο, διασύνδεση των δυνάμεων του Οικουμενικού Ελληνισμού, με στόχο, την δημιουργία μιας Οικουμενικής Ελληνικής Συνείδησης, πέρα από τα στενά διοικητικά όρια του Ελληνικού Κράτους». Αξίζει να σημειωθεί, ότι κατά την διάρκεια του ευρύτατου διαλόγου, που αναπτύχθηκε μετά την ομιλία της, η κυρία Παναγοπούλου αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες εμπειρίες και παραδείγματα που έχει αποκομίσει κατά την διάρκεια των πολυετών επαφών της με τους Έλληνες του εξωτερικού. Βασισμένη σε αυτά τα στοιχεία, δήλωσε «απολύτως αισιόδοξη για την δυνατότητα του Οικουμενικού Ελληνισμού, να αποτελέσει μοχλό κινητοποίησης και σύζευξης αναπτυξιακών δυνατοτήτων και δυνάμεων σε παγκόσμια κλίμακα».

Παράλληλα, επεσήμανε την ανάγκη Εθνικής συνεννόησης στα θέματα του Ελληνισμού της Διασποράς, με θεμέλιο τον αμοιβαίο σεβασμό στις υποχρεώσεις και στα δικαιώματα όλων των Ελλήνων, κάτι που- όπως τόνισε χαρακτηριστικά απαντώντας σε ερώτημα Δημοσιογράφου- διαπιστώνει ότι «προωθείται με συνέπεια από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών, με στόχο την επανόρθωση πολυετών στρεβλώσεων που είχαν δημιουργηθεί στο παρελθόν»

Όπου και αν βρίσκεσαι, ο,τι κι αν κάνεις, αποθήκευσε στην μνήμη του κινητού σου τους τηλεφωνικούς αριθμούς και το email του Backstage24.gr και στείλε μας την φωτογραφία, το βίντεο, το μήνυμά σου, την καταγγελία, τις παρατηρήσεις σου, για να δείξεις και να πεις αυτό που θέλεις.

Τηλ. 6978996046

Άλλοι τρόποι επικοινωνίας με το Backstage24.gr:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ! * Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας με ελληνικούς χαρακτήρες, πεζοκεφαλαία.

Το Backstage24.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Ωστόσο, οφείλει να διαγράφει σχόλια που το περιεχόμενό τους είναι απειλητικό, προσβλητικό, χυδαίο, βίαιο ή υβριστικό προς άλλους σχολιαστές ή την ίδια ομάδα του site.